V Ljubljana prihaja Tysonov rabelj!

SK Fight 23. Jun 201712:34 > 12:56
Getty Images

Po več kot uspešnem tretjem dogodku v legendarni Hali Tivoli, se Cage Fight Championship pod Rožnik vrača 14. oktobra, ko bodo obračuni potekali tako v kletki kot ringu. Gledalci bodo lahko uživali v borbah po pravilih K-1 in MMA ter tudi boksa.

Alfa in omega Cage Fight Championship Rudolf Pavlin je neposredno po koncu CFC 3, ki ga je z ekspresno zmago proti Vasu Bakočeviću v največji meri zaznamoval Uroš Jurišič, za jesen napovedal še boljši, spektakluarnejši in z odličnimi borbami zapolnjen CFC 4. “Mesto zločina” ostaja nespremenjeno (Hala Tivoli), zato pa lahko na fight cardu pričakujemo še bolj zveneča imena domače in tudi regionalne scene.

Med glavnimi zvezdami večera bosta tokrat Miran Fabjan in Aleksander Stankov. Stara znanca čaka nov obračun, potem ko je član štajerske Legije primorskega Rockyja na nov dvoboj izzval ob robu CFC 3. Fabjan je v svojem slogu izziv z veseljem sprejel, z zmago na svetovnem pokalu v Riminiju pa pokazal, da se mu dve letna odsotnost iz ringa očitno ne pozna veliko.

Veliko pozornosti bo deležen boksarski veteran Danny Williams. Brixton Bomber je vrhunec kariere doživel leta 2004, ko je v Kentuckyju nokavtiral Mika Tysona, pol leta kasneje pa boksal še proti Vitaliju Kličku in izgubil s tehničnim nokavtom v osmi rundi. Williamsa v Tivoliju čaka hrvaški težkokategornik Marino Goleš.

Žarometi bodo usmerjeni tudi v mlado Emo Kozin, ki z velikimi koraki napreduje proti vrhu ženskega evropskega in svetovnega boksa. Ljubljančanko po devetih zaporednih zmagah čaka najtežji izpit do sedaj, ko se bo s Florence Mutnoni pomerila za naslov svetovne prvakinje po verziji WBF in naslov Internacionalne WBC prvakinje v kategoriji do 72,6 kg.

Tudi tokrat bo v kletko stopil Uroš Jurišič. Po Bakočeviću se bo tokrat v borbi za naslov prvaka v kategoriji do 77 kilogramov pomeril z Vladislavom Kanchevim iz Bolgarije. Nasprotnik vreden vsega spoštovanja, vseeno pa se zdi, da bo Juruišiču težko odvzel skalp pred domačimi navijači. Napovedan je tudi nastop edine slovenske ženske MMA borke Tajde Ratajc, ki še čaka na ime nasprotnice.

Kdo vse bo še nastopil v Hali Tivoli, bo znano v prihodnjih vročih poletnih dneh, ki bodo za Pavlina vse prej kot počitniški, saj je odločen že tako visoko postavljena merila na CFC 3 postaviti še nekaj stopničk višje.

CFC 4, Hala Tivoli, 14. 10, fight card:

Miran Fabjan vs. Aleksander Stankov (K-1, do 91kg)
Ema Kozin vs. Florence Mutnoni (boks, za naslov svetovne prvakinje po verziji WBF in naslov Internacionalne WBC prvakinje, do 72,6 kg)
Uroš Jurišič vs. Vladislav Kanchev (MMA, do 77 kg, za naslov prvaka)
Danny Williams vs. Marino Goleš (boks, HW)
Tajda Ratajc vs. TBA (MMA)