Fedor in Cro Cop sta bila uspešna zaradi steroidov

SK Fight 30. Jun 201713:55 > 14:00
Getty Images

UFC prvak v srednji kategoriji Michael Bisping je prepričan, da je legendarni Fedor težki kategoriji MMA sveta vladal zgolj zaradi pomoči steroidov, ki jih je po njegovem mnenju uporabljal tudi legendarni hrvaški borec Mirko Filipović Cro Cop.

Izkušeni Fedor je minuli konec tedna gladko izgubil na Bellatorjevem eventu, kjer ga je ekspresno nokavtiral povprečni Matt Mitrione. UFC prvak v srednji kategoriji Michael Bisping ima svojo teorijo, zakaj tako drastičen padec uspehov Fedorja in nekaterih ostalih borcev po “selitvi” iz japonskega Pridea na ameriška tla. “Ne verjamem, da je razlog pomanjkanje kvalitete ali tehnike. Razlog je zelo enostaven. To so steroidi. Dovolj mi je biti nekdo, ki vselej govori eno in isto, toda to je razlog, zaradi katerega so borci, ki so prišli iz Pridea, tako pogosto izgubljali. To sem izvedel od ljudi, ki so bili tam, to je informacija iz druge roke, da so tam spodbujali borce, da jemljejo steroide, ker so hoteli, da borci izgledajo na določen način. Ni bilo testiranja in želeli so, da jemljejo steroide, da bi bili privlačnejši publiki,” je bil oster Anglež.

Ob Fedorju je omenil še dve legendni MMA-ja, Mirka Filipovića in Wanderleia Silvo, ki sta prav tako blestela v deželi vzhajočega sonca, po prihodu v ZDA pa sta bila daleč od stare slave. “Predpostavljam oziroma verjamem, da so vsi znaki usmerjeni v to, da je Fedor na Jpoanskem uporabljal steroide. Tako je bilo tudi z Mirko Cro Copom. Tu je veliko borcev … Wanderlei je imel nekaj uspehov po prihodu v Ameriko, toda vsi so vedeli, da je bil na steroidih. Ta vikend se je boril proti Chaelu Sonnenu in videli ste ga na tehtanju. To je povsem drugačen borec. Mišice so izginile iz njega, fizično je izgledal povsem drugače. Da zaključim, Fedor je bil v preteklosti odličen borec, porikazal je sijajne in zelo zanimive borbe in zmagoval. Toda bil je na steroidih, kot tudi njegovi nasprotniki,” je zaključil Bisping.