Ema "The Princess" do zgodovinske zmage za Slovenijo!

SK Fight 18. Sep 201716:09 > 16:15
Osebni arhiv

Najboljša slovenska boksarka Ema “The Princess” Kozin je minuli konec tedna v Augsburgu (Nemčija) osvojila naslov svetovne WBU prvakinje v middleweight kategoriji. Komaj 18-letna boksarka v desetih dvobojih še ne pozna grenkobe poraza.

Ema  Kozin je na gala boksarski prireditvi, poimenovani “Tigers on fire”, premagala gruzinsko nasprotnico Elene Sikmashvili. Za zmago je bilo potrebnih vseh deset rund, toda Slovenka ni bila niti v enem trenutku v podrejenem položaju. Že prva runda je nakazala končni razplet dvoboja, ko je 18. letna Ema močno in brezkompromisno napadla 16 let starejšo nasprotnico. Z visoko intenziteto napadov, pa tudi zelo spretnim gibanjem po ringu tako Sikmashvilijevi ni dovolila priti posebej blizu, čeprav je bila slednja bistveno višja in izkušenejša nasprotnica, ki se je v preteklosti že borila za svetovne boksarske pasove. Povsem složna sodniška odločitev (vsi trije sodniki so zmago prisodili Kozinovi) je še en dokaz, da je bila mlada Slovenka v ringu dominantna, ob tem pa naj dodamo, da so si bili gledalci v dvorani enotni, da je bila ravno ta borba najzanimivejša in najkakovostnejša na dogodku.

Zelo sem vesela, da mi je uspelo pokazati takšno predstavo, saj so se mi s tem uresničile sanje. Še vedno nisem čisto dojela, da mi je uspelo postati svetovna prvakinja, vem pa, da sem si to zaslužila s trdimi garanjem na treningih, številnih tekmah, sparingih in modricah. Nasprotnica je vsekakor pokazala zelo dober odpor, toda priprave, ki sem jih opravila v zadnjem času so obrodile sadove. S trenerjem Rudolfom Pavlinom in številnimi sparing partnerji, smo opravili veliko delo, zato se upravičeno veselimo takšnega uspeha. Zahvaljujem se tudi managerju in sponzorjem, navijačem, ki so bili z nami v Augsburgu in družini, za vso podporo, ki mi jo namenijo. To je moj prvi naslov, prepričana pa sem, da ne zadnji. Zdaj me čakata dan ali dva odmora, potem pa že priprave na novo nasprotnico in borbo v okviru dogodka CFC 4, ki bo v ljubljanskem Tivoliju, kamor vabim tudi vse navijače,” je po največjem uspehu v karieri dejala Kozinova, njen trener Pavlin pa je ob tem izjemenm uspehu za slovenski boks dodal: “Naša 18 letna Ema je spisala zgodovino slovenskega boksa. Toda zavedati se moramo, da nimamo časa za proslavljanje. S trdim delom je dokazala, da so tudi slovenski individualni športi na zemljevidu sveta. Izkušeno 34 letno in kar 184 centimetrov visoko Gruzijko Elene Sikmashvili prepričljivo premagala z enoglasno odločitvijo sodnikov. Že med samo borbo smo se zavedali, da je boljša nasprotnica, a je bilo veselje ob razglasitvi kljub temu nepopisno. Takšnih uspehov in občutkov se ne doživi vsak dan. Celotna ekipa je ponosna na Emo, sam pa se zahvaljujem managerju, sponzorjem in sparing partnerjem. Zdaj pa že gledamo naprej, saj začenjamo priprave za napad na naslova WBC in WBF v borbi, ki se bo sredi oktobra odvijala v hali Tivoli v Ljubljani, v okviru dogodka CFC 4. Hvala, ker boste z nami!”

Nova WBU prvakinja, Ema “The Prinecess” Kozin, je tako prišla do desete zmage v proboxu, kjer ostaja neporažena.