Ema Kozin si je v Oklahomi priboksala nov pas

SK Fight 17. Mar 201810:31 > 10:38
CFC - Cage Fight Championship Slovenija

Najboljša slovenska boksarka Ema Kozin je znova navdušila. V Oklahomi je premagala Evo Halasi in tako ubranila naslov svetovne prvakinje po verziji WIBA, v vitrino pa dodala novo lovoriko za naslov svetovne prvakinje po verziji GBC.

Ema Kozin je madžarsko izzivalko premagala s klasičnim nokavtom v peti rundu. ThePrincess tako ostaja neporažena, to pa je bila že njena 13 zmaga.

Kozinova bi se morala sicer v noči na soboto v Oklahoma Cityju v ZDA pomeri z Južnoafričanko Npule Ngubane, a je ta zaradi zapleta z vizumom ostala brez dvoboja. Ameriške oblasti Ngubanejevi kljub zagotovilom niso odobrile začasnega vizuma, težave pa ni rešilo niti posredovanje ministrstva za šport in organizatorja borbe.

Prireditelji so Kozinovi uredili obračun z novo nasprotnico, Madžarko Evo Halasi, ki je bila nedavno tudi svetovna prvakinja po verziji IBF. 33-letnica je bilo proti 19-letni Ljubljančanki brez moči.

Kozinova je naslov po verziji WIBA osvojila 16. decembra v Banjaluki, tudi takrat pa je ugnala madžarsko borko – Doro Tollar. Najstnica je takrat postala najmlajša svetovna prvakinja v zgodovini poklicnega boksa.