Canelo zmagal in postal lastnik pasov WBC in WBA

SK Fight 16. Sep 20189:56 > 10:08
Twitter

Era 36-letnega Gennady Golovkina, do danes nespornega boksarskega kralja v srednji kategoriji, se je danes končala. 28-letni Canelo Alvarez je namreč zmagovalec povratnega dvoboja, ki je potekal na istem prizorišču kot lani, torej v lasvegaški T-Mobile Areni.

Canelo je zmagal v večinsko odločitvijo: 114-114, 115-113, 115-113. Tako je postalo jasno, da bo tudi ta sodniška odločitev burila duhove, kot je bila tista prva pred letom dni. A dejstvo je, da sta oba boksarja zaslužna za odlično boksarsko predstavo, v kateri sta pokazala najvišjo možno raven boksarske tehnike in demonstracijo moči.

Vseh 12 rund sta si izmenjavala dobro odmerjene udarce, Canelo je nad levim očesom staknil tudi manjšo poškodbo. Je pa Canelo v povratnem dvoboju precej bolj napadal in poskušal gospodariti na sredini ringa, kar bi lahko bilo odločujoče pri tej sodniški odločitvi.

Moj kot mi je dejal, da moram dobiti zadnjo rundo in to sem tudi naredil. Sem zelo čustven,” je povedal vidno ganjen Mehičan. Golovkin pa je nekoliko presenečen med drugim dejal: “Mislim, da je za navijače to bila zelo dobra borba, mislim, da sem se bolj boril kot on.”