Fedor: Vse bolj razmišljam o koncu kariere

SK Fight 24. Jan 201919:54 > 19:58
Printscreen Twitter

Ruski MMA borec Fedor Emelianenko se bo pri 42-letih v velikem finalu Bellatorjovega Grand Prixa srečal z Američanom Ryanom Baderjem. Fedor se zaveda, da bo času težko ubežal, zato poudarja, da konec zelo uspešne kariere ni več daleč.

Ni jih malo, ki menijo, da je ravno Fedor Emelianenko največji MMA borec vseh časov – GOAT. S svojimi nastopi v japonski organizaciji Pride, kjer je bil nepremagljiv, je postal eden najbolj prepoznavnih MMA borcev na svetu. V zadnjih letih je, razumljivo, Fedor prikazal tudi nekaj slabših predstav, pred koncem kariere pa sprejel izziv Bellatorja in povabilo za nastop na težkaškem Grand Prixu. Po gladkih zmagah proti Franku Miru in Chaelu Sonnenu ga od zmage loči samo še Ryan Bader.

Iskreno, v fazi kariere, v kareri se nahajam, vse bolj razmišljam o pokoju. Ne zaradi tega, ker se ne želim več boriti, toda poškodbe počasi začenjajo ‘govoriti’,” se Fedor zaveda, da zob časa načenja tudi njega.

Vsaka borba v moji karieri je pomembna, ta pa je še posebej. Bader je eden od elitnih borcev v športu in je drugačen od vseh, s katerimi sem se do sedaj srečal. Gre za borca, ki v kletki veliko misli,” večkratni prvak v sambu opozarja, da ga v polfinalu proti Baderju čaka izjemno zahtevna naloga.