"Noč dvobojev" v Mariboru – tam bo tudi Sportklub!

SK Fight 7. Feb 201915:47 > 16:20
www.stracanek.si

V Mariboru bodo 6. aprila po kar nekaj časa na račun prišli ljubitelji borilnih veščin. Pred nami je dogodek "Noč dvobojev", na katerem se bo predstavila smetana domačih borcev. V osrednji borbi večera bo Gregor Stračanek soočen z največjim izzivom svoje kariere.

37-letnik, sicer domači šampion in aktualni profesionalni evropski kickboks prvak v kategoriji do 69,1 kg (pod okriljem združenja WAKO PRO), se bo v dvorani Tabor boril za naslov svetovnega prvaka. V štajersko prestolnico prihaja aktualni prvak, Francoz Federic Ficet, organizatorji pa napovedujejo izjemno borbo.

Odločili smo se, da bomo v Mariboru spet organizirali večji dogodek. Od zadnje velike borbe, ko je Gregor branil evropski naslov, je že več kot leto in pol, zato smo ocenili, da je napočil čas. Povabili smo vse najboljše borce v Sloveniji, Gregorju Stračaneku pa bomo na ta večer omogočili, da po osvojenem evropskem naslovu, izzove še svetovnega prvaka – Frederica Ficeta. To bo vsekakor prva poslastica večera, ob tem pa bi izpostavil tudi borbo našega izredno nadarjenega Žige Pečnika, ki je trenutno pri nas številka ena med amaterji v K1 disciplini. Žiga je dobil priložnost, da se bo pomeril za naslov profesionalnega evropskega prvaka, njegov nasprotnik pa bo Srb Milan Babić,” je med drugim povedal organizator dogodka in predsednik kickboks zveze Slovenije Tomaž Barada.

Barada, sicer tudi podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije, je najavil še preostale atraktivnosti in preostale glavne borbe, ki jih bo skupno šest. Med tistimi najbolj izpostavljenimi velja omeniti še borbo med Miranom Fabjanom in Srbom Bojanom Džepino, na delu pa bosta tudi Samo Petje in Bogdan Šumarov iz Bolgarije.

Vsem zvenečim imenom bomo dodali še nekaj amaterskih borb, kjer ne bomo pozabili na naše fante, ki so že dosegali medalje na evropskem prvenstvu. Med takšne sodita tudi Aleks Stračanek in Timi Frangež, predstavilo pa se bo tudi nekaj novincev. Naredili bomo devet takšnih dvobojev. Prepričan sem, da bo to dogodek vreden ogleda in da lahko na omenjeni večer po dolgem času spet napolnimo dvorano Tabor,” je o večeru še dodal Barada.

Rad bi se zahvalil Tomažu in zvezi za organizacijo tega dogodka. Veliko mi pomeni, da se bom lahko boril na tako velikem dogodku in da se bom lahko boril za naslov evropskega prvaka,” pred enim izmed osrednjih dvobojev razmišlja mlad in izjemno nadarjen borec Žiga Pečnik ter vabi vse navdušence nad borilnimi veščinami, da pridejo v dvorano Tabor in podprejo slovenske borce v lovu na zmage.

Glavne borbe večera, 6. april 2019, Dvorana Tabor – Maribor:

Gregor Stračanek – Frederic Ficet (Francija): WAKO PRO World champion, Full Contact, 71,8kg
Žiga Pečnik – Milan Babić (Srbija): WAKO PRO European champion K1, 78,1kg
Miran Fabjan – Bojan Džepina (Srbija): K1, 91kg
Samo Petje – Bodgan Šumarov (Bolgarija): K1, 71kg