Bolgarski boksar poljubil novinarko, sledi kazen

SK Fight 30. Mar 201912:40 > 12:47
Oliver Hardt/Bongarts/Getty Images

Kalifornijska športna komisija je bolgarskemu boksarju Kubratu Pulevu preklicala tekmovalno licenco, potem ko je na koncu intervjuja, po svoji borbi, na silo poljubil novinarko. Športnik je dobil boksarski dvoboj proti Bogdanu Dinuju.

Pulev je po borbi novinarko Jennifer Ravalo poljubil na usta. Bolgar je dejal, da je šlo le za prijateljski poljub. Kalifornijska športna komisija je sporočila, da je bil “storjen velik prekršek in da ga obravnavajo kot velik prekršek.” Ravlao je dejala, da se je počutila grozno in ponižano.

Bila sem osramočena in šokirana – nisem vedela, kako naj se na to sploh odzovem. Nato me je brez besed prijel še za zadnjico in se samo smejal. Tako se do deklet ne bi smel obnašati nihče. Kasneje je zahteval, da posnetek izbrišem, pa nisem hotela,” je povedala Ravalova.

Pulev je trenutno v svoji kategoriji na desetem mestu na svetu, če gre verjeti reviji Ring, v profesionalni karieri pa je na 28 borbah doživel le en poraz. Leta 2014 ga je premagal Vladimir Kličko. Med znanimi imeni, od katerih je bil boljši, so denimo tudi Kevin Johnson, Hughie Fury, Bogdan Dinu in Derek Chisora.

Predlani bi se moral pomeriti z Anthonyem Joshuo, a je spektakel izostal, saj je Bolgara menda mučila poškodba ramena.