100 milijonov bi (verjetno) premamilo Klička

SK Fight 12. Apr 201911:44 > 11:47
Richard Heathcote/Getty Images

Legendarni ukrajinski boksar Vladimir Kličko bi se v magični štirikotnik lahko vrnil za 100 milijonov dolarjev, je namignil njegov starejši brat Vitalij.

Vladimir Kličko je kariero sklenil leta 2017 po porazu proti Anthonyju Joshui. Dve leti kasneje so vse glasnejše govorice, da bi se legendarni Ukrajinec lahko vrnil v ring. Nekaj olja na ogenj je prilil kar njegov starejši brat Vitalij.

O povratku bi začel razmišljati, ko bi mu ponudili 100 milijonov dolarjev,” je Vitalij dejal za Abendzeitung in dodal: “Na radiu sem slišal, da so mu ponudili 40 milijonov za eno borbo. Ko sem ga poklical, mi je dejal, da ga ta ponudba ne zanima. Hitro je prišla tudi ponudba za 80 milijonov, on pa mi je dejal, da to ni ponudba, ki bi spremenila njegovo mnenje. Morda bi o tem začel razmišljati pri 100 milijonih, mi je dejal.”

Vitalij nasprotuje bratovemu povratku v ring, vendar dodaja: “Nekaj je zagotovo. Ne glede na to, kakšno odločitev bo sprejel, ga bom podpiral 100 odstotno. Kot sva to od nekdaj pošela. Da, denar je zelo pomemben v življenju. Toda Vladimir ne potrebuje denarja, on je poskrbel za njega.”

Vladimir Kličko je v karieri zabeležil 64 zmag (53 s KO) in pet porazov (štiri s KO). Po devetih letih na vrhu težke kategorije je leta 2015 po porazu s Tysonom Furyjem ostal brez naslova svetovnega prvaka po verzijah WBA, WBO, IBF in IBO.