Joshua izgubil, ker ni bil na svojem "soku"

SK Fight 7. Jun 201912:59 > 13:03
Richard Heathcote/Getty Images

Dillian Whyte ima svojo teorijo, zakaj je Anthony Joshua minuli konec tedna ostal brez svojih šampionskih pasov v težki kategoriji.

Menedžer Anthonya Joshue, Eddie Hearn, je demantiral govorice, da naj bi Joshua želel odpovedati borbo proti Andyju Ruizu, vendar naj bi mu to sam preprečil. Josuha naj bi na enem od sparingov pred odhodom v ZDA doživel nokavt, po katerem je povsem izgubil samozavest in dobival celo napade panike.

Slišal sem številne govorice, toda to se ni zgodilo. Joshua je potešno izgubil dvoboj, kar je tudi sam takoj priznal. Boksar, za katerega se govori, da je nokavtiral Joshuo, Agit Kabayel, sploh ni bil na pripravah. Gre za lažno zgodbo,” je zagotovil Hearn.

Samo dan kasneje se je oglasil stanovski kolega Joshue, Dillian Whyte. Slednji trdi, da se razlog za poraz njegovega rojaka skriva v dejstvu, da onkraj veilke luže ni mogel koristiti nekaterih sredstev, ki jih je lahko uporabljal na stari celini. “Izgubil je, ker je bil v Ameriki. Tam imajo VADA testiranja in ni mogel biti na ‘juiceu’, na kakršnem je sicer. To je odgovor,” je dejal Whyte in še podkrepil svoje besede: “V Ameriki je težje dobiti zdravniška potrdila, kot doma. Ste videli, kaj je rekel svojemu kotu po šesti rundi? Vprašal je trenerja, zakaj se počuti tako, kot se je počutil. To je odgovor.”