Pulev: "Fury se me boji in izkorišča moje ime"

SK Fight 20. Avg 201919:21 > 19:26
Oliver Hardt/Bongarts/Getty Images

Bolgarski boksar Kubrat Pulev se je oglasil po komentarjih aktulanega prvaka v supertežki kategoriji Tysona Furyja, v katerih je Britanec dejal, da se Pulev namerno izogiba borbi z njim.

Tyson Fury je izjavil, da je bil bolgarski borec Kurbat Pulev eden izmed potencialnih nasprotnikov, a da z njim ni želel stopiti v ring. Bolgar se je odzval na njegove trditve in jih zavrgel.

“Vsem je jasno, da Fury izkorišča moje ime, kot tudi imena nekaterih drugih znanih boksarjev. Vse to v želji, da promovira svoje borbe in da pritegne pozornost javnosti ter odvrne pozornost zgodbe, ki pravi, da se bori le proti anonimnih borcem. Pred nekaj leti je bil Fury tisti, ki je zavrnil borbo z menoj in ne zato, ker bi imel že načrtovane boje, enostavno ga je bilo strag. Prišel bo čas za Furyja in ko bo do boja prišlo, bo izgledal nemočen, tako kot njegov soimenjak in rojak,” je dejal 38-letni Pulev, ki je oktobra lani po 12 rundah premagal Hughieja Furyja, rojaka precej uspešnejšega boksarja težke kategorije Tysona. 

Pulev je v profesionalni karieri od leta 2009 vknjižil 27 zmag (14 z knockoutom) in en poraz, edini, ki ga je premagal je bil Vladimir Kličko. Bolgar nikoli ni postal svetovni prvak, pa čeprav ga številne organizacije in revije postavljajo na lestvico desetih najboljših boksarjev v težki kategoriji.