Potrjeno: Wilder in Fury (znova) v ring 22. februarja

SK Fight 27. Dec 201918:31 > 18:37
Harry How/Getty Images

"Po 22. februarja ne bo več neodgovorjenih vprašanj. Dokončal bom tisto, kar sem začel, Fury pa se tokrat ne bo tako hitro pobral," je Deontay Wilder napovedal drugi obračun s Tysonom Furyjem, ki bo na sporedu 22. februarja v meki boksa, Las Vegasu. Prva borba se je končala brez zmagovalca.

Deontay Wilder in Tyson Fury se bosta drugič pomerila v MGM Grand Garden Areni v Las Vegasu, ki je v preteklosti gostila že nešteto boksarskih obračunov za anale. Prvi obračun konec leta 2018 v Los Angelesu je ponudil zanimivo dogajanje v ringu. Oba boksarja sta bila v določenem trenutku na robu poraza, na koncu pa se je borba končala brez zmagovalca.

Wilder je od srečanja s Furyjem dvakrat uspešno ubranil naslov svetovnega prvaka po verziji WBC. Letošnjega marca je “uničil” Dominica Breazealeja, s katerim je z brutalnim nokavtom opravil po dobrih dveh minutah, tudi Luis “King Kong” Ortiz je septembra ni odnesel veliko bolje – padel je v sedmi rundi. The Bronze Bomber iz Alabame ima v statistiki vpisanih 42 zmag (41 z nokavtom) in remi proti Furyju.

Fury je bil v zadnjih dveh borbah nekoliko manj prepričljiv. Junija je nokavtiral širši javnosti neznanega Nemca Toma Schwarza, septembra pa imel nemalo težav s Švedom Ottom Wallinom. Gypsy King je zbral 29 zmag (20 z nokavtom) in remi proti Wilderju.

“Ves čas se dokazujem in to bom storil znova. Borba s Furyjem je bila ena od redkih kontroverznih v moji karieri. Svojim navijačem lahko obljubim, da po tej borbi ne bo več prostora za razmišljanje,” Američan ne dvomi, da bo Fury naslednji, ki bo padel pod težo njegovih udarcev. “Nič več izmikanja, datum je določen, ‘Bombarder’ bo eksplodiral, pravi prvak pa bo okronan. Imam nekaj nedokončanega dela, on pa bo dobil tisto, kar se že dolgo časa pripravlja,” tudi Fury že komaj čaka, da se v ringu še drugič sreča z Wilderjem. Kje pa je v tej zgodbi tretji veliki zvezdnik težke kategorije Anthony Joshua? Uživa v zadnji zmagi proti Andyju Ruizu in čaka … tako kot tudi velika večina ljubiteljev boksa.