Foreman izbral najboljše vseh časov: Kje sta Ali in Tyson?

SK Fight 28. Okt 202212:17 0 komentarjev
Muhammad Ali George Foreman
Foto: Guliver Image

Ljubitelji boksa (pa še marsikaterega drugega športa) bodo vedno vodili neskončne razprave, kdo je najboljši vseh časov. Ko na to vprašanje odgovori eden od največjih, ima njegov odgovor posebno težo.

Med slednje brez dvoma štejemo 73-letnega Georga Foremana, ki se je v svoji karieri boril proti Joeu Fraizerju in Evanderju Holyfieldu, bil pa je tudi eden od dveh osrednjih akterjev nepozabne “zabave v džungli” – The Rumble in the Jungle.

Big George je v karieri zbral 76 zmag (68 s KO) in pet porazov. Enega od njih mu je v prej omenjenem spektaklu v Kinšasi zadal morda celo najboljši boksar vseh časov Muhammad Ali.

Foreman je na prvo mesto svoje lestvice desetih najboljših postavil Joea Louisa, ki je v 17 let trajajoči karieri (med letoma 1934 in 1951) nanizal 66 zmag (52 s KO) in utrpel samo tri poraze. “Joe Louis je največji težkaš v zgodovini boksa,” je dejal Foreman, ki na lestvico ni uvrstil Tysona Furyja, in dodal: “Moj težkaš številka dve je neporaženi Rocky Marciano pred Johnom L Sulivanom, Jackom Johnsonom in Muhammadom Alijem.”

Številni se z njim ne bodo strinjali, a Foreman je poudaril, da je Alijev vpliv izven ringa presegel njegove boksarske veščine. Za Big Georga ni dvoma, da so obstajali tudi boljši boksarji od Alija.

“Nekateri nikoli v življenju niso gledali boksarskega dvoboja. Ali je bil velik človek in govoriti o njem iz čiste boksarske perspektive je ponižanje. On je bil večji od tega. Zahavljujoč Aliju je bilo življenje vseh boljše,” je dodal Foreman, ki je v Top 10 uvrstil še Floyda Pattersona, Lennoxa Lewisa, Mika Tysona, Evanderja Holyfielda in Jacka Dempseyja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!