Khabib – Floyd? Lahko, a 11 rund boksa in ena MMA-ja

SK Fight 24. Jan 202018:39 > 18:45
Ethan Miller, Getty Images Sport

UFC prvak v lahki kategoriji Khabib Nurmagomedov je eden od najprepoznavenjših obrazov mešanih borilnih veščin, njegov oče Abdulmanap pa je izjavil, da bodo po borbi s Tonyjem Fergusonom začeli pogovore o "blockbusterju" z boksarskim zvezdnikom Floydom Mayweatherjem.

Khabib Nurmagomedov v profesionalni MMA karieri ne pozna poraza – dobil je vseh 28 obračunov. Naslednjič bo v sloviti oktagon UFC-ja stopil 18. aprila, ko bo na UFC 249 naslov prvaka branil proti Američanu Tonyju Fergusonu. Ljubitelji MMA-ja že z nestrpnostjo pričakujejo borbo, če vemo, da je bila v preteklosti že štirikrat odpovedana oziroma prestavljena zaradi takšnih ali drugačnih razlogov.

Na drugi strani je neporažen tudi boksar Floyd Mayweather, ki je kariero sklenil s 50. zmagami brez enega samega poraza. Za nameček je leta 2017 v velikem spektaklu premagal tudi Conorja McGregorja, brez dvoma prvega zvezdnika MMA-ja in posledično UFC-ja.

Bi lahko v bližnji prihodnosti videli nov “mega obračun” UFC prvaka in Mayweatherja? “Floyd je bil največji boksar svoje generacije. Nima poraza v 50. dvobojih, tako da je logično, da se sreča z nekom, ki je prav tako neporažen, kot Khabib. Vse je to odlično, toda vseeno je pred nami borba s Fergusonom. Ko zaključimo s Tonyjem, bo Khabib pol leta treniral z Vasilijem Lomachenkom (aktualni svetovni prvak v lahki kategoriji po verzijah WBA in WBO, sicer pa velja za enega najboljših boksarjev v tem trenutku, op. p.) in nato bomo Floydu ponudili borbo,” je za ruski Tas razkril Abdulmanap Nurmagomedov

Toda obstaja en pogoj – želimo, da je borba sestavljena iz 11 rund boksa in ene runde MMA-ja,” je dodal vodja neustrašnih borcev iz Dagestana.