Nurmagomedov ali Ferguson naslednji test za McGregorja

SK Fight 3. Feb 202010:08 > 10:21
Harry How/Getty Images

Conor McGregor se je v bombastičnem slogu vrnil v UFC in čaka naslednjega nasprotnika. Vse bolj verjeten je povratni dvoboj s Khabibom Nurmagomedovom, a mora slednji kljub statusa prvaka za obračun z irskim superzvezdnikom najprej premagati Tonyja Fergusona.

Med možnimi nasledniki Conorja McGregorja se omenjajo tudi Jorge Mavidal, Justin Gaethje in Dustin Poirier, a želje UFC-ja oziroma njenega predsednika Dane Whita so jasne. McGregor se bo naslednjič v oktagonu pomeril s Khabibom Nurmagomedovom ali Tonyjem Fergusonom.

“Naslednji nasprotnik Conorja? Najverjetneje zmagovalec dvoboja med Khabibom in Tonyjem,” je v The Jim Rome šovu dejal predsednik UFC-ja.

Postavlja se vprašanje, katere želje bodo spoštovali Američani. McGregor je že po zmagi proti Donaldu Cerroneju dejal, da se želi v letu 2020 boriti vsaj še dvakrat. Na drugi strani Nurmagomedov po borbi s Fergusonom čaka Ramazan, kar pomeni, da bi naslednjič v oktagon lahko stopil šele jeseni.

Glede na zgodovino in številne predhodne odpovedi Nurmagomedova in Fergusona, bi vse skupaj lahko padlo v vodo, zato White zagotovo razmišlja tudi o drugih možnostih. “Ne vem, kdo bi lahko zmagal, toda prednost dajem Khabibu,” je dodal White, ki se nadeja, da bomo tokrat vendarle dočakali težko pričakovano borbo med neporaženim Dagestancom in Američanom.