White: Imamo štiri ali pet možnih lokacij za UFC 249

SK Fight 30. Mar 202012:20 > 12:23
Ethan Miller/Getty Images

Alfa in omega UFC-ja Dana White vztraja, da bodo ljubitelji mešanih borilnih veščin težko pričakovani UFC 249 spremljali po prvotnem programu, čeprav je celoten svet v primežu epidemije koronavirusa.

Dana White trdi, da ima na voljo štiri ali pet lokacij za organizacijo dogodka, ki bi ga moral prvotno 18. aprila gostiti Brooklyn. UFC 249 v glavni borbi prinaša težko pričakovani obračun med Khabibom Nurmagomedovim in Tonyjem Fergusonom, ki je bil v zadnjih letih že štirikrat odpovedan.

Pred dnevi so se pojavila govorice, da bomo na UFC 249 spremljali nekoliko spremenjen program, v katerem bodo svoje mesto našle tudi nekatere borbe iz zadnjih treh odpovedanih UFC dogodkov. White je nedavno razkril, da trenutno pripravljajo “najboljši fight card v zgodovini športa”, tokrat pa vnovič potrdil svojo odločenost v nameri, da bomo UFC 249 spremljali za vsako ceno.

Poskušal bom organizirati borbo Tonyja in Khabiba 18. aprila, poskušal bomo to državo vsaj za trenutek vratiti v normalno stanje. Vsak dan naletim na neko oviro, ki jo postavijo pred mene. Vse, kar načrtujemo, propade in moramo začeti znova. Trenutno imamo štiri ali pet lokacij in zaključili bomo ta posel. Potem pa bomo videli, kdo se bo boril, kdo pa ne, kaj lahko izvedemo in okoli tega bomo gradili celoten fight card,” je v zadnjem intervjuju z Mikeom Tysonom razkril White, ki vseh podrobnosti ni želel razkriti.

Predsednik UFC-ja se je zaradi svoje odločitve, da sredi svetovne krize poskuša organizirati borbe, znašel pod hudim plazom kritik, za katere ima odgovor. “Vsi tečejo in se skrivajo. Jaz bi raje iskal rešitev. Kako to lahko premagamo? Če je nekdo rizičen, bi verjetno moral ostati doma v karanteni za nekaj časa. Toda, kaj narediti, ko naslednje leto pride sezona gripe? Kaj se bo takrat zgodilo? Mislim, da so mediji vse skupaj naredili strašno. Ljudje kupujejo celoten toaletni papir. Ko pogledate, kaj se dogaja, vidite norost in kako vse skupaj sproži strah,” pojasnjuje White.