Dana White podpisal predajo – UFC 249 odpovedan!

SK Fight 10. Apr 20208:18 > 8:21
Photo by Harry How/Getty Images

Čeprav je naredil vse, kar je lahko, na poti pa preskočil številne ovire, je moral Dana White izobesiti belo zastavo in v času vsespložne krize ob epidemiji koronavirusa odpovedati UFC 249 načrtovan za 18. april, kot tudi vse prihajajoče napovedane spektakle največje svetovne MMA organizacije.

Povezano

Dana White je sporočil, da so vsi UFC spektakli do nadaljnjega odpovedani zaradi epidemije koronavirusa, ki je v zadnjih dneh najbolj prizadela ravno ZDA.

“Res smo se borili ves čas, da bi dogodek organizirali. Nihče si ne želi bolj kot mi, da se šport vrne na televizijo in dali smo vse od sebe, da bi organizirali UFC 249. Na žalost nam ni uspelo,” je razkril White.

Prvotno bi UFC 249 moral gostiti Brooklyn, v glavni borbi pa bi morali spremljati obračun med Khabibom Nurmagomedovim in Tonyjem Fergusonom za naslov prvaka v lahki kategoriji. Nato so sprva odpovedali vse športne dogodke v New Yorku, zatem pa je še postalo jasno, da Nurmagomedov zaradi prepovedi potovanj ne more zapustiti Rusije.

White je vseeno našel rešitev v Tachi Palace Casino Resortu, ki se nahaja na zemljišču v lastništvu plemena Tachi Yokut, ki spada pod indijansko skupnost, na koncu pa vseeno moral odpovedati vse načrte, dokler se stanje ne normalizira Domnevno naj bi imel veliko vlogo pri odpovedi guverner Kalifornije Gavin Newsom, ki se zavzema za vse oblike družbenega distanciranja. Tudi sam White je preko vrstic namignil, da je namige za odpoved dobil iz strani tistih, pri katerih enostavno nima vpliva.