"Vladimir Kličko se ni želel boriti z mano"

SK Fight 22. Apr 202019:55 > 20:01
Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Finski boksar Robert Helenius je že leta v samem vrhu supertežke kategorije. Medijem je dejal, da nikoli ni imel priložnosti boriti se proti Ukrajincu Vladimirju Kličku, enemu najboljših v njegovi eri.

Pred desetimi leti je bil Robert Helenius velik talent v supertežki kategoriji. Toda nikoli ni boksal proti Vladimirju Kličku.

“Zares sem si želel dvoboja. Toda takrat so mi rekli, da se ne želi boriti proti meni. Ne vem zakaj, res ne. Mislim, da sem bil blizu dvoboja in da bi imel možnosti proti Vladimirju”, je dejal Helenius.

“Dvoboj z Anthonyem Joshuo bi bil zagotovo zelo zanimiv. To bi bil pravi spektakel. Veselil bi se dvoboja,” je dodal finski boksar, ki so ga poimenovali “Nordijska nočna mora”. 

Helenius je star 36 let, visok je dva metra. V profesionalni karieri ima 30 zmag (19 z knock-outom) ter 3 poraze. Boljši od njega so bili le Johann Duhaupas, Dillian Whyte, Gerald Washington.

V svoji karieri je zabeležil nekaj velikih zmag. Slavil je na dvobojih proti Lamonu Brewsterju, Samuelu Peteru in Derecku Chisoru. Letos marca pa je slavil proti doslej neporaženemu Poljaku Adamu Kownackemu.