Haye: Joshua je edini, ki lahko premaga Furyja

SK Fight 23. Apr 202012:06 > 12:09
Al Bello/Getty Images

V trikotniku Tyson Fury-Deontay Wilder-Anthony Joshua je samo Fury še brez poraza. Nekdanji britanski boksar David Haye meni, da lahko Gypsy Kinga premaga samo Joshua.

Povezano

Tyson Fury in Anthony Joshua se želita srečati v ringu, vendar imata oba že načrtovani naslednji borbi, ko bo svet po koncu epidemije koronavirusa znova “zadihal s polnimi pljuči”. Joshua se bo srečal z obveznim izzivalcem Kubratom Pulevom, medtem ko Fruyja čaka tretja borba z Deontayom Wilderjem.

Mislim, da je edina oseba v tem trenutku, ki ima artiljerijo, veščine, fizične sposobnosti, zdravo življenje, znanje in izkušnje, da premaga Furyja, Anthony Joshua. Mislim, da je on realno edina osea, ki to lahko naredi. Če stavite, svoje denar stavite na Joshuo. On je edini, ki ima orožja za kaj takega. Če on s svojimi udarci zadena Furyja, glede na način, na katerega pada Fury, čeprav je njegova brada nazadnje izgledala dobro … Ob tem je Joshua tudi mojster boksa,” je David Haye dejal za Boxng Social.

“Ljudje podcenjujejo njegovo tehniko. On ne boksa tako dolgo kot Fury, zato se še vedno uči. Ne vem, lahko si zamislim, kako bi Fury nadboksal Joshuo, toda prav tako si lahko zamislim Joshuo, kako spuša roke iz poldistance. On ima zelo hitre udarce. Način, na katerega je nokavtiral Povetkina, to je bila zanj zelo neugodna borba, toda ko je začel povezovati udarce, je bilo končano,” je dodal Hayemaker.

“To se zgodi v trenutku, ko začne zadevati nasprotnika. Velik je, močan in robusten. Proti Andyju Ruizu je doživel grozen poraz, ni izgubil z deljeno odločitvijo. Toda mislim, da ljudje temu dajejo preveč pozornosti. V boksu ne gre tako. Jaz sem v svoji enajsti borbi izgubil proti Carlu Thompsonu, tri leta kasneje pa sem bil nesporna številka 1. Poraz ni pomemben, dokler se učite in se uspete vrniti,” je prepričan eden najboljših britanskih boksarjev v težki kategoriji vseh časov.