Foreman se je izognil Tysonu: Človek je bil nočna mora

SK Fight 18. Apr 202019:18 > 19:23
Getty Images

George Foreman velja za enega najboljših boksarjev vseh časov, ki je v svoji karieri izgubil samo petkrat (od tega enkrat proti Muhammadu Aliju v sloviti borbi poimenovani The Rumble in the Jungle), a je vseeno zavrnil, da bi se v ringu srečal z Mikeom Tysonom.

Povezano

Ta človek je bil nočna mora v ringu. Z njim nisem želel imeti nič, bil je zver. Če bi vas zgrešil z levo in desno roko, bi vas ugriznil. Takšni fantje so prava nočna mora in lahko ste srečni, ko se zbudite iz takšne borbe. Res je, nisem želel imeti borbe s tem človekom,” je pojasnil George Foreman in dodal: “Slišal sem, da je bil tudi Tyson prestrašen, vesel sem zaradi tega.”

O borbi med Foremanom in Tysonom se je govorilo leta 1987. Foreman se je takrat vračal v ring pri 38-letih, Tyson pa je bil pri 21-letih svetovni prvak po verzijah WBCm WBA in IBF.

“Big George” je na olimpijskih igrah leta 1968 v Mexico Cityju osvojil zlato olimpijsko kolajno v težki kategoriji, devet let kasneje pa po šokantnem porazu proti Jimmyju Youngu prvič oznanil konec profesionalne kariere. Pred tem mu je edini poraz zadal zgolj Muhammad Ali, ki ga je v Kinšasi nokavtiral v osmi rundi. Deset let kasneje se je vrnil v ring in pri 45-letih postal najstarejši svetovni prvak. Dokončno se je poslovil leta 1997, ko je ob porazu proti Shannonu Briggsu štel 48 let in 316 dni.