Brazilski veteran "uničil" Smitha, zmaga Arlovskega

SK Fight 14. Maj 20209:07 > 9:12
Getty Images

Tudi drugi od treh UFC spektaklov v samo tednu dni, ki bodo organizirani v Jacksonvillu, je ponudil veliko zanimivega dogajanja. V glavni borbi večera je v obračunu dveh nekdanjih izzivalcev prvaka Glover Teixeira zasenčil Anthonyja Smitha. V noči na nedeljo na SK 1 ne zamudite Overeem vs. Harris.

Glover Teixeira je na UFC Fight Nightu pred praznimi tribunami dvorane na Floridi prišel do četrte zaporedne zmage. Čeprav je Anthony Smith dobro začel borbo in najverjetneje tudi dobil prvo rundo, je brazilski veteran na polovici drugi runde prevzel kontrolo nad dogajanjem in vse do bridkega konca za njegovega nasprotnika absolutno dominiral v vseh segmentih.

Na trenutke se je zdelo, da bo sodnik Jason Herzog že prekinil borbo, vendar se to ni zgodilo. Brazilec je prevladoval v “stand-up” borbi, Smith pa pravega odgovora na njegove napada ni našel niti na parterju. Herzog je muke Smitha končal po dobri minuti pete runde, ko mu je Teixiera sprva zadal nekaj močnih udarcev, delo pa iz dominantnega položaja dokončal na parterju.

V co-main eventu večera je Ben Rothwell po deljeni sodniški odločitvi premagal Ovincea Saint Preuxa in mu tako pokvaril debi v težki kategoriji. Do zmage po odločitvi sodnikov je prišel tudi legendarni Andrej Arlovski, ki je bil po soglasni odločitvi boljši od hilipeja Linsa. Preostale rezultate najdete spodaj.

Trilogija UFC borilnih spektaklov v Jacksonvillu se bo zaključila v noči na nedeljo, ko nas v glavni borbi čaka obračun med nekdanjim izzivalcem Alistairjem Overeemom in Waltom Harrisom. Dogajanje v oktagonu spremljajte V ŽIVO na SK 1.

UFC Fight Night: Smith vs. Teixeira

Glavne borbe:
Glover Teixeira def. Anthony Smith, TKO (udarci), R5 1:04
Ben Rothwell def. Ovince Saint Preux, deljena odločitev sodnikov (28-29, 29-28, 29-28)
Drew Dober def. Alexander Hernandez, TKO (udarci), R2 4:25
Ricky Simon def. Ray Borg, deljena odločitev sodnikov (28-29, 29-28, 29-28)
Andrei Arlovski def. Philipe Lins, enoglasna odločitev sodnikov (30-27, 30-27, 29-28)
Thiago Moisés def. Michael Johnson, submission (heel hook), R2 0:25

Uvodne borbe:
Sijara Eubanks def. Sarah Moras, enoglasna odločitev sodnikov (30–27, 30–27, 30–26)
Omar Morales def. Gabriel Benítez, enoglasna odločitev sodnikov (30–27, 29–28, 29–28)
Brian Kelleher def. Hunter Azure, KO (udarci), R2 3:40
Chase Sherman def. Isaac Villanueva, TKO (udarci), R2 0:49