Petje na FFC 29 obljublja nokavt, nastopa tudi Jurišič

SK Fight 23. Mar 201713:28 > 13:33
FFC

FFC se 22. aprila z velikim dogodkom FFC 29 v Hali Tivoli vrača v Slovenijo. Na tiskovni konferenci v Ljubljani so poleg predsednika organizacije Orsata Zovka in "matchmakerja" Marka Petraka ter Sama Petjea in Eyevana Danenberga medijem svoja nastopa najavila tudi Denis Chorchyp in Uroš Jurišič.

Ljubljana je naš drugi dom, še posebno Austria Trend Hotel. Tu se zares počutimo kot doma. Že petič pripravljamo dogodek v tem mestu in ta bo poseben, saj kot smo izvedeli, bo prvič v kickboksu absolutni prvak ene kategorije napadel absolutnega prvaka druge. Mislim, da bo to pravi spektakel in preostane le še to, da polna Hala Tivoli podpre borce, ki bodo nastopili ta večer,” je na tiskovni konferenci napovedal Orsat Zovko.

Dogodek s kodnim nazivom “Champion vs. Champion” je spopad elitnih kickboksarjev in prvakov FFC-ja. V glavni borbi večera se bosta pomerila Slovenec Samo Petje kot prvak lahke kategorije in Eyevan Danenberg kot nosilec pasu v velterski kategoriji. Gre za dvoboj, ki bo za FFC zgodovinskega značaja. “Presenetilo me je, ko me je Petje izzval, saj je borec do 70, jaz pa do 77 kilogramov. Na ta boj sem pristal in spoštujem njegovo odločitev, a moram mu pokazati, da sem najboljši v tej kategoriji. To mu bom dokazal naslednji mesec,” je dejal Danenberg.

Ne bojim se tvojega dosega, saj se bom v borbi držal svojega načrta. Sicer pa sem imel za sparing partnerje številne borce, ki so visoki, morda celo višji od tebe. Skrajševal bom distanco, držal se bom svoje strategije, pridobil pa bom tudi pet kilogramov, tako da ne boš imel prednosti v teži. Poslal te bom na spanje,” je samozavestno sporočil slovenski borec, nakar mu je Nizozemec vrnil z isto mero: “Mislim, da boš ti tisti, ki bo zaspal.”

Potrebno je poudariti, da bosta ta večer branila svoja naslova tudi Mladen Brestovac v dvoboju z legendarnim bosansko-hercegovskim kickboks borcem Dževadom Poturkom in Luka Jelčić, ki mu bo prvič posegal po pasu Moldavec Valeriu Mircea.

Jurišič le korak do borbe za naslov
Najnovejši član FFC-jevega “roosterja”, Uroš Jurišić, je definitivno odlična okrepitev za ljubljanski dogodek, a tudi za samo organizacijo. Gre za neporaženega MMA borca, ki se je pokazal tudi na UFC-jevem The Ultimate Fighterju, in po težavah zaradi poškodb je štiriindvajsetletni Ljubljančan končno spet v vrhunski formi. “Zelo sem srečen, ker se bom boril za eno najbojših organizacij v Evropi. FFC spremljam od njegovega nastanka in v čast mi je nastopiti na njem. Upam, da bom uprizoril dober nastop,” je dejal Jurišić. Še pred dogovorom s FFC-jem so krožile govorice, da bi Jurišič lahko napadel pas FFC-jevega prvaka v velterski kategoriji, Roberta Soldića. Žal pa je Soldić utrpel poškodbo izven FFC-ja, Zovko pa je poudaril, da lahko Slovenec v primeru zmage pričakuje borbo za mesto izzivalca, še večja verjetnost pa je, da bo takoj napadel pas.

Chorchypov nastop je odvisen od plesa
Na tiskovni konferenci je sodeloval tudi kickbokser Denis Chorchyp, čeprav je njegov nastop 22. aprila pod vprašajem, saj je trenutno tekmovalec v oddaji Zvezde plešejo in je najavil, da si bo nadel rokavici le v primeru, če prej izpade iz oddaje. “Najprej bi se vam zahvalil za vabilo, FFC je najboljša organizacija in vsakič bi se odzval na vaše vabilo,” je dejal Chorchyp in pristavil: “Trenutno sem prvak v plesu. Sem v šovu, a to ne pomeni, da bom zapustil svojo pravo ljubezen. In če izpadem iz šova, bo FFC prva stvar, na kateri se bom pojavil. Redno treniram in bom v tem primeru pripravljen.”

Petje je podpisal za Glory
Zovko je nedavno obelodanil veliko novico, da se vodilna kickboksing organizacija Glory 23. septembra vrača v Zagreb. Glede na tesno sodelovanje Gloryja in FFC-ja, se na dogodku obetajo nastopi regionalnih FFC borcev, kot sta Mladen Brestovec in Pavel Zuravhlev, predsednik pa je prav tako potrdil, da bo Petje kmalu postal član elitne organizacije. “Z Gloryjem imamo poseben dogovor, da bodo borci, ki bodo ekskluzivno podpisali za Glory, imeli pravico do borb za FFC, borbe in točke pa se jim bodo celo upoštevale za ranking na Gloryjevi lestvici … In tako vam lahko povem, da je pogodba Sama Petjea z Gloryjem na mizi in lahko pričakujete, da bo v naslednjih nekaj mesecih Samo Petje zagotovo postal član Gloryja.”

Organizatorji so dodali, da bo dogodek FFC 29 tokrat otvoril del MMA programa, medtem ko bo borbe kickboksa zaključil boj med Petjeom in Danenbergom.

FFC 29 – Ljubljana, fight card:

KB:
Samo Petje (SLO) vs. Eyevan Danenberg (NIZ), 77 kg – title match
Mladen Brestovac (HRV) vs. Dževad Poturak (BiH), HW – title match
Donegi Abena (NIZ) vs. Daniel Lentie (FRA), HW
Aleksander Stankov (SLO) vs. Rene Wimmer (AUT), 8 kg
Strahinja Denić (SRB) vs. Budimir Bajbić (BiH), 85 kg

MMA:
Luka Jelčić (HRV) vs. Valeri Mirceauju (MOL), 70 kg – title match
Tilen Kolarič (SLO) vs. Ahmed Vila (BiH), 66 kg
Ivan Erslan (HRV) vs. Ivica Tadijanov (HRV), 93 kg