Želva javno spregovoril o zloglasnih uličnih bitkah brez pravil (VIDEO)

SK Fight 9. Jun 202411:00 2 komentarja
Bojan Kosednar - Želva Foto: FNC

Kmalu bo njegovo zgodbo prikazal tudi Netflix. 40-letni slovenski MMA borec Bojan Kosednar, bolj znan po vzdevku Želva, pa je v podkastu za MMA Institut, ki ga gostita nekdanja srbska borca Dragan Tešanović in Aleksandar Radosavljević, spregovoril tudi o zloglasnem King of The Streets, s katerim so povezane tudi nogometne navijaške skupine.

Gostitelja podkasta v sproščenem pogovoru sicer ves čas govorita, da ni običajno, da se Želva pri teh letih še podi po kletkah in se tepe, a slovenski borec, ki oral ledino tega športa v Sloveniji, jim je dal jasno vedeti, da se kljub letom odlično počuti in še zdaleč ni rekel zadnje. Med dolgim pogovorom je na lastno pobudo spregovoril tudi o King of The Streets, ilegalnih bojih na za navadne smrtnike neznanih lokacijah, in snemanju dokumentarnega filma pod okriljem Netflixa. Slednji bo govoril o Želvinem življenju in tudi novi ilegalni borbi, ki jo je slovenski borec že okusil decembra lani.

Predstavljal je navijaško skupino Green Dragons, ki ga marca v Stožicah popeljala do zmage in areni prižgala zelene bakle. “To so borbe na črno brez pravil. Tukaj ni omejitev, lahko narediš, kar se ti srce poželi in oni to pozdravijo. In celo nagradijo te z bonusi,” je v podkastu MMA Institut povedal Želva, ki bo julija star že 41 let.

Vedno sprejme izziv, tudi tega je

Na pobudo navijaške ljubljanske skupine je tako kot vedno sprejel izziv, čeprav ni vedel, kaj ga čaka. Vse skupaj je zelo skrbno načrtovano, borec, ki ga navijaška skupina polšje v ogenj, do zadnjega ne ve, kje se bo boril in kdaj.

“Bo to Španija, Francija, Anglija? Dokler ne dobiš vozovnic za letalo, ne veš, kam in kako,” je nadaljeval. “Sam sem v življenju videl že kar nekaj nasilja, počel sem marsikaj, a tukaj …,” je tudi Želva ostal brez besed.

Pogoj, da lahko nastopiš na teh ilegalnih bitkah brez pravil, je, da pripadaš ali navijaški skupini ali kakšni drugi “underground” organizaciji.

“Decembra sem se tepel na Švedskem v Göteburgu. Dali so mi karto in greš. Ni mi šlo za denar, tukaj niso neke številke, a dobil sem na koncu toliko, kot sem zahteval. A tja nisem šel zaradi denarja, tukaj so neke druge stvari, a ne bi razumela,” je Gagiju in Rođi, ki sta imela odprta usta, pojasnil Kosednar.

Foto: Instagram/Bojan Kosednar

“Na dan borbe so me pobrali v hotelu, pred prihodom na lokacijo borbe, smo trikrat zamenjali avto, da se otresemo policije. Dejansko je bilo kot v filmu,” je svojo izkušnjo v opisoval Želva, ki je se v eni izmed garaž v Götebrugu pomeril s poljskim nasprotnikom.

Razočaral organizatorje

“Vsi vemo, kako mrzlo je decembra na Švedskem. Skušal sem se ogreti, a pri minus osem ni bilo možnosti. Nihče ti nič ne pove, tam so le zamaskirani, oboroženi ljudje. Na začetku sem štedil z močmi. Ne veš, koliko časa bo vse skupaj trajalo. Lahko dve minuti, lahko pol ure. K sreči sem ga premagal, človek začne tapkati in s trenerjem sem začel slaviti zmago,” je povedal Želva, ki pa je s tem, da ga je nemudoma izpustil, naredil napako, saj organizatorji teh borb tega ne gledajo kot na šport. Pričakovalo se je, da ga Želva drži, dokler ne zaspi, nato pa ga še dvakrat udari in naredi določeno sceno, razloži.

Bojan Kosednar
Bojan Kosednar Foto: FNC

Prave pištole

Kljub temu so mu na koncu priznali zmago, na drugi borbi tistega večera pa je bilo bolj krvavo, tako brutalno, tako zelo, da o tem ni želel govoriti niti Želva. “To resnično ni igra. O tem, kar se je dogajalo tam, ne bom govoril. To je njihova stvar,” je povedal Želva. Kosednarjevo borbo s Poljakom so organizatorji dali na Youtube, medtem ko te druge ne. In nikoli je ne bodo. “Čeprav najprej misliš, da so vse pištole tam umetne, sem po dogodkih tam videl, da so še kako prave,” je nadaljeval.

Želva je priznal, da je pred odhodom na Švedsko z vsak slučaj napisal oporoko, a “to sem potreboval, moral sem to storiti, zdaj se ničesar več ne bojim, kakšen FNC ali karkoli drugega …”

Tudi na snemanju videospota njegov pesmi izvajalca Challeta Salleta so mu družbo delali Green Dragons:

Kmalu njegova zgodba na Netflixu

Želva je v podakstu tudi razkril, da je njegovo življenjsko zgodbo pograbil Netflix. Dokumentarni film se bo začel snemati avgusta, rojstvo pa bo dočakal maja naslednje leto.

V sklopu tega se bo ponovno udaril tudi na ulici. “Šlo bo za mnogo težjo borbo, več bo na kocki, a za zdaj še ne smem govoriti o tem, s kom in kdaj,” je prvič razkril Želva, ki ima na 28. profesionalnih dvobojih 13 zmag in 15 porazov.

Njegova zmaga v Stožicah in slavje z Green Dragons:

Gagi in Rođa sta ga opozorila, da ni šala, da se lahko zgodi marsikaj, in da je nujno, da preživi, da na koncu dobi denar. “Samo to počnem, verjamem, da bomo vse naredili tako, kot je načrtovano. Imamo podpisano pogodbo, Netflix ni šala. Ne bo pa dokumentarec le o tem. Presenečeni boste, v njem bodo povedane stvari, ki jih ne ve nihče. Tam boste izvedeli, zakaj vseskozi govorim, da sem drugačen.”

Kdo je Bojan Kosednar – Želva? Eden najbolj znanih slovenskih MMA borcev, ki se je v svoji karieri boril tudi na Japonskem, iz oči v oči si je zrl tudi z odličnim Paulom Daleyjem, njegov trenutni rezultatski izid profesionalne kariere pa je 13 zmag in 15 porazov. Dvakrat v karieri se mu je zgodilo, da je izgubil pet borb zapored, na zadnji v Stožicah pa je v drugi rundi FNC 15 s tehničnim nokavtom premagal Aleksandra Jankovića. Želva si želi na FNC meriti tudi na prihajajočem dogodku v Zagrebu, njegov nasprotnik pa bi lahko bil Francisco Albano Barrio – Croata.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje