Čehi dobili prvega UFC prvaka v zgodovini

SK Fight 14. Jun 202212:29 0 komentarjev
Jiri Prochazka
Foto: xSuhaimixAbdullahx via Guliver

Po zaslugi Jirija Prochazke se Evropa znova lahko pohvali z UFC prvakom. Čeh je bil minuli konec tedna prvo ime UFC 275, čeprav je bil v obračunu z Gloverjem Teixeiro nekajkrat že v hudih škripcih.

Zdaj že nekdanji UFC prvak v poltežki kategoriji Glover Teixeira je imel v trenutku prekinitve vse v svojih rokah, saj je eden od sodnikov točkoval 39:37 za Jirija Prochazko, preostala dva pa 38:37 za izkušenega Brazilca.

A Čeh je še enkrat več potrdil, da se v MMA-ju situacija lahko spremeni v eni sami sekundi in v peti rundi prišel do zmage po prekinitvi. Zanimivo, da je bil to sploh prvi poraz Teixiere z davljenjem, skupno pa osmi v karieri.

“Nisem razmišljal, o takšnih stvareh je bolje, da med borbo ne razmišljaš.Žal mi je zaradi mojih navijačev, moral bi pokazati boljšo predstavo. Naslednjič bom boljši. To je bila prava vojna, Glover pa je pravi bojevnik. Zato mi je tudi on všeč. Zadeval me je z močnimi udarci in ostal sem brez sape. Na koncu sem popolnoma ostal ‘brez gasa’,” je bil po zmagi navdušen prvi Čeh z naslovom prvaka v UFC-ju.

“Jaz sem vedno pripravljen, da grem do konca, ne glede na to, kako sem utrujen, zato sem tudi zmagal,” je dodal Prochazka, ki ima v statistiki vpisanih 29 zmag (25 s KO) in tri poraze.

“Dal sem vse od sebe, vendar to ni bilo dovolj, toda gremo naprej. Hvala vsem, ki ste navijali za mene. Dobro sem, imam nekaj odrgnin, vendar gremo naprej,” pa Teixier tudi pri 41-letih še ne razmišlja o koncu kariere.

Kdo bo naslednji izzivalec?

Prochazko po pravi vojni čaka nekaj zasluženega počitka, navijači pa že špekulirajo, proti komu bo branil naslov. V prvi vrsti se omenja povratni dvoboj proti Brazilcu, prek družabnih omrežjih se je oglasil tudi nekdanji prvak Jan Blachowicz, vse višje kotirajo delnice Rusa Magomeda Ankalaeva, …