Ema Kozin v pričakovanju največjega dvoboja v karieri

SK Fight 1. Feb 20229:27 > 9:54 0 komentarjev
Ema Kozin. Foto: guliverimage

Slovensko boksarko Emo Kozin v soboto v Cardiffu čaka najpomembnejši dvoboj v karieri. Njena tekmica bo Američanka Claressa Shields, verjetno doslej najboljša boksarka v srednji kategoriji vseh časov. Tekmovalki se bosta pomerili za naslov svetovne prvakinje po verzijah IBF, WBA, WBC in WBF.

Dvoboj se je zaradi pandemije covida-19 izmikal praktično celo leto, s čimer sta obe pridobili dodaten čas: “Ne vem, če sem bila že kdaj tako pripravljena, nikoli pa zanesljivo še nisem bila tako mirna in samozavestna.”

Za Emo Kozin bo novo vse, tudi 5000 gledalcev v dvorani, a je tudi to ne prestraši. “Druga drugo spoštujeva, v ringu pa bo šlo na nož. Pred mano bo samo ona, slišala bom le trenerje in ni razlike, ali je dvoboj kje v garaži ali pa na največjem stadionu na svetu,” še pravi 23-letna Ljubljančanka.

“Vem več o tebi, kot si misliš. Spremljala sem tvojo amatersko in profesionalno kariero. V ringu te bom prisilila, da priznaš, da sem najboljša,” pa pravi tri leta starejša Claressa Shields. Slednji je pri pripravi pomagal tudi sloviti ameriški boksar Floyd Mayweather.

Vsekakor so izkušnje na strani Američanke, ki je v karieri nastopila le na 11 poklicnih dvobojih, a se lahko pohvali z izjemno amatersko kariero, kjer ima ob naslovih svetovne prvakinj v domačih vitrinah tudi dva olimpijska naslova. V profesionalni karieri je Američanka neporažena, v amaterski je na 78 dvobojih izgubila le enkrat.

“Če ne bi verjela, da lahko zmagam, z njo sploh ne bi šla v ring,” pa na izkušnje Američanke pravi slovenska borka.