Ema Kozin s popravnim izpitom že 28. maja

SK Fight 13. Apr 202212:22 0 komentarjev
Ema Kozin. Foto: Guliverimage

Najboljša slovenska boksarka Ema Kozin je na Facebooku potrdila, da se bo 28. maja v nemškem Pforzheimu pomerila z južnoafriško veteranko, 40-letno Noni Tenge. Dvoboj bo potekal v supervelterski kategoriji do 69,9 kg, v kateri Ljubljančanka doslej še ni boksala.

Gre za eliminacijski dvoboj za naslov po verziji WBC, za Emo Kozin pa bo to priložnost, da v 22. poklicnem nastopu doseže novo zmago in se dokoplje do novega šampionskega pasu.

“To je za nas popravni izpit po porazu s Clarisso Shields. Tam Ema ni pokazala vsega, a dokazala, da lahko boksa tudi s tako tekmico in pridobila je na samozavesti. To bo pomembno, saj nas čaka trda borba proti zelo izkušeni tekmovalki, ki ima podobno razmerje zmag in porazov kot Ema. Želeli smo si jo že lani, a so prireditve zaradi koronavirusa po vrsti odpadale,” je novo tekmico pokomentiral trener Rudi Pavlin.

Zelo hitro nova priložnost

Nazadnje je 23-letna Ema Kozin nastopila v začetku februarja, ko jo je v Cardiffu prepričljivo premagala dvakratna svetovna in olimpijska amaterska prvakinja, Američanka Claressa Shields, ki je dobila svoj 12. obračun.

Američanka je takrat obdržala naslove svetovne prvakinje po verzijah WBC, WBA, IBF in The Ring, Kozinovi pa je odvzela še pas organizacije WBF.

“Za nas in našo ekipo je velik kompliment in pomemben korak naprej, da nam je WBC že tako hitro po porazu dala novo priložnost, da se lahko spet borimo z najboljšimi za šampionske pasove,” je v zvezi z novim napovedanim dvobojem za STA še povedal Pavlin.