Fury potrdil konec kariere: Odhod na vrhuncu

SK Fight 7. Mar 202215:31 0 komentarjev
Tyson Fury
Foto: Reuters/Andrew Couldridge

Tyson Fury bo čez dober mesec dni na londonskem Wembleyju branil naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po verziji WBC proti Dillianu Whyteu. Gypsy King je še enkrat več potrdil, da bo to njegova zadnja borba v karieri.

“To bo moja zadnja borba pred upokojitvijo. To bo odhod na vrhuncu. Dvakrat svetovni prvak in osemkratna ubranitev naslova … Nikoli nisem izgubil borbe in ostal bom zapisan šele kot drugi težkaš v zgodovini, ki se bo poslovil neporažen. To sva jaz in Rocky Marciano,” je Tyson Fury vnovič potrdil napovedani sloves od boksarskega ringa.

Čeprav napoveduje boksarsko upokojitev, Britanec namerava ostati aktiven v borilnih športih, saj načrtuje obračun proti trenutnemu UFC prvaku v težki kategoriji Francisu Ngannouju po nekoliko prirejenih pravilih.

“Tega ne smatram za pravi boksarski obračun. To bo ‘posebna borba’. Borila se bova v kletki z manjšimi rokavicami. Skratka, pripravljen sem na ‘crossover’ obračune. Francis Ngannou je res velik in nevaren. Borba z navadnimi rokavicami ne bi bila poštena. Francis Ngannou je nekoliko bolj groba verzija Deontayja Wilderja, vsi pa vemo, kaj sem mu naredil. Z manjšimi rokavicami bo imel nekoliko več možnosti, da me nokavtira, toda enako velja za mene. Poskušal bom pridobiti čim več kilogramov, saj želim imeti za to borbo več kot 135 kilogramov. Z enim udarcem ga bom zabil v tla,” je pogled v prihodnost usmeril Fury.

Sloviti Wembley bo obračun Furyja in Whyta gostil 23. aprila.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!