Pripravite kokice: Vse je dogovorjeno

SK Fight 28. Jan 202222:21 > 22:27 0 komentarjev
Tyson Fury še ni izgubil. Na njegovi poti je pokleknil tudi Vladimir Kličko. Foto: David Rosenblum/Icon Sportswire

Dvomov ni več. Najboljši boksar težke kategorije Tyson Fury bo po trilogiji z Deontayem Wilderjem pas za najboljšega po verziji WBC branil proti prvemu izzivalcu, rojaku Dillianu Whytu.

Čeprav so si mnogi želeli videti dvoboj Furyja proti Anthonyju Joshui ali prvaku Oleksandru Usyku, ki je septembra v Londonu šokiral Joshuo in mu pobral pasove, se to ne bo zgodilo. Pogovori so padli v vodo, Gipsy King pa bo zdaj pas WBC branil proti rojaku Whytu, ki si je mesto prvega izzivalca prislužil z veliko marčevsko zmago proti ruskemu težkašu Aleksandru Povetkinu.

Whyte ne bo mirno spal

“Komaj čakam, da udarim po Whytovem obrazu. Začni trenirati, saj boš dihal na škrge,” je svojemu naslednjemu tekmecu sporočil 33-letni boksar iz Manchestra, ki v svoji karieri še ni izgubil (32 dvobojev, 31 zmag). Še najbližje zmagi na kontroverznim Britancem je bil ravno Wilder leta 2018 v Los Angelesu, ko so sodniki po dvoboju na malce sumljiv način dvignili roke in dosodili remi.

Anglež je v naslednjih dveh dvobojih trilogije dokazal, da je veliko boljši od Američana in ga obakrat zaključil pred koncem dvoboja.

Večina v Furyjev žep

Kdaj in kje bo dvoboj med Furyjem in Whytom še ni jasno. Obračun se mora zgoditi do konca aprila, kot najbolj verjetni lokaciji pa se omenjata stadion Principality v Cardiffu in Arena Manchester.

Fury bo v žep pospravil 25 milijonov britanskih funtov, Whyte pa šest. Razmerje 80:20 bi se lahko malce spremenilo, če zmaga Whyte, poroča BBC.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!