Furyjev nasvet Wilderju: Končaj kariero

Tyson Fury Deontay Wilder
Foto: xChrisxFarinax/Guliver Image

Tyson Fury je poskrbel za edina poraza Deontayja Wilderja v njegovi karieri, danes pa mu svetuje, da konča športno pot.

Prva borba Tysona Furyja in Deontayja Wilderja se je leta 2018 končala brez zmagovalca, leta 2020 in 2021 pa je Britanec v vseh segmentih zasenčil Američana in ga dvakrat premagal z nokavtom. Prvič v sedmi, drugič v enajsti rundi.

Mediji so kasneje namigovali, da je Fury s tem tudi končal kariero velikega rivala, a se je pred kratkim oglasil Wilder in napovedal povratek v ring. Če bi vprašali Furyja, je to vse prej kot pametna poteza.

“On je zelo nevaren borec in mislim, da lahko vsakogar nokavtira, če ga dobro zadane v obraz,” je Fury dejal za Queensberry Promotions in dodal: “Ne vem, kaj je še ostalo v njemu. On je mentalno, psihično in emocionalno popolnoma uničen. Dejal bi, da je on trenutno razbitina. Imel je razbito vilico, razbito lobanjo in dvakrat je bil brutalno nokavtiran. To bo zanj težak povratek. Vse je odvisno od tega, koliko želje je ostalo v njemu. Ne bi rad videl, da nadaljuje, ker vem, da mu denar ni potreben. Rad bi videl, da se upokoji, ker nisem prepričan, da lahko naniza še nekaj zmag ali pa bo samo še dodatno oskrunil svojo dediščino. Trenutno je izgubil samo proti najboljšemu borcu generacije, vendar v tem ne vidim nobene sramote. Toda če se vrne v ring in bodo z njim začeli brisati tla, ker razpada, bi to bilo sramotno.”