Grozovit zločin nekdanjega olimpijca

Drugi športi 4. Maj 202114:25 0 komentarjev
Fotografija je simbolična. (Foto: .pexels.com)

Ameriške oblasti so boksarja in nekdanjega udeleženca olimpijskih iger v Londonu Felixa Verdeja obtožile ugrabitve in umora 27-letnice, ki je bila noseča z njegovim otrokom.

Vardejo je bil pridržan v nedeljo v Portoriku zaradi umora Keishle Rodriguez Ortiz. Kot je sporočilo ameriško tožilstvo, je bil boksar poleg umora 27-letnega dekleta obtožen tudi umora še njenega nerojenega otroka kot tudi ugrabitve in tatvine avtomobila.

Agent FBI je po poročanju tiskovne agencije Reuters v svojem poročilu zapisal, da je bila Rodriguezova umorjena minuli četrtek, ko se je srečala z Vardejo in ga prosila za pomoč pri prekinitvi nosečnosti. Sedemindvajsetletnik naj bi nato svojo žrtev udaril v obraz, ji v telo vbrizgal neznano substanco, njeno truplo pa odvrgel čez most Teodoro Moscoso.

V nedeljo se je na mostu, na katerem je Verdejo odvrgel truplo Rodriguezove, zbralo več sto ljudi in med drugim pozivalo k zaustavitvi nasilja nad ženskami, ki je v zadnjem času v Portoriku v močnem porastu. “Bolečina, jeza in ogorčenje, ki jih občutimo vsakič, ko smo priča nasilju, morajo ostati živi. Ne smemo pozabiti na naše zaveze, da varujemo in preprečujemo to zlo,” je sporočil guverner Portorika Pedro Pierluisi.

Vardeju, ki je na olimpijskih igrah v Londonu leta 2012 nastopil v peresno lahki kategoriji, v svoji karieri pa vpisal 27 zmag in dva poraza, zaradi zločina sedaj grozi dosmrtna zaporna kazen.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!