Joe Rogan dvomi v Jona Jonesa

SK Fight 23. Jan 202312:41 0 komentarjev
Jon Jones
Foto: AP Photo/John Locher

Še dobra dva meseca nas loči do debija Jona Jonesa v težki kategoriji, ko se bo v Las Vegasu za naslov UFC prvaka pomeril s Cirylom Ganejem.

Medtem ko bo Ciryl Gane po porazu s Francisom Ngannoujem dobil drugo priložnost, da postane UFC prvak v težki kategoriji, bo Jon Jones seveda prvič v karieri poskušal postati kralj težkašev.

Gane v že omenjeni borbi proti Ngannouju ni razočaral. Francoz je bil nekdanjemu klubskemu kolegu povsem enakovreden v boksu, borbo pa je izgubil predvsem zaradi slabše rokoborbe.

Čeprav Jon Jones velja za enega od najboljših MMA borcev vseh časov, so stavnice v vlogo favorita postavile Ganeja, ki je navdušil tudi Joea Rogana.

“Ciryl Gane počne veliko nenavadnih in nevsakdanjih stvari. On lahko izvede ‘twisting kick’ s prednjo nogo, nato pa udari še s ‘front kickom’, kar je zelo čudno. Premikanje in njegova hitrost, s katero kombinira udarce, je bolj normalna za borce srednje kategorije, ne pa za tiste s 120 kilogrami. On je zelo gibljiv in tehnično sijajen borec,” je številne kvalitete Ganeja odkril komentator UFC-ja.

“Ko se borite proti nekomu kot je Gane, potem se morate dobro pripraviti in pomembno je, da se dobro gibljete. To lahko naredite samo v primeru, če trenirate z vrhunskimi borci iz kickboksa. S katerim borcem pa se Jones pripravlja, da lahko ‘igra’ Ganeja? Ciryl je mojster v kombiniranju udarcev in je lahkoten na nogah. Če tekmujete proti takšnemu borcu, morate na pripravah imeti nekoga, ki bo kot Gane, a dvomim, da ima takšnega,” je še dodal Rogan.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!