Joshua o treningu s Furyjem: Kaj se lahko naučim od njega?

SK Fight 4. Jul 202214:27 0 komentarjev
Anthony Joshua
Foto: REUTERS/Andrew Couldridge

Anthony Joshua in Tyson Fury spadata v ozek krog najbolj popularnih boksarjev zadnjih let. AJ bo kmalu poskušal vnovič postati svetovni prvak po štirih različnih verzijah, The Gypsy King pa je sicer uradno upokojen, a še vedno svetovni prvak po verziji WBC.

Tyson Fury z domovanjem v Manchesteru in Anthony Joshua s stalnim naslovom v Londonu sta se v zadnjih letih nemalokrat verbalno sporekla, vendar se do danes v ringu še nista srečala.

V luči povratnega dvoboja Joshue proti Oleksandru Usyku sta se znova srečala na nasprotnih bregovih, kot radi rečemo. Fury je večkrat kritiziral boksarsko znanje rojaka in se celo ponudil, da lahko postane njegov trener.

“Ali obstaja nekaj takega, kar bi se lahko naučil od njega? Iskreno, ravno ne. Ali se ni on upokojil? Moral bi popiti pivo, se sprostiti, pomagati ljudem, ki potrebujejo pomoč, zakaj bi se ukvarjal z mojo kariero. Tyson ima zanimiv karakter, vendar ne bi sprejel njegove pomoči,” se je olimpijski prvak iz Londona leta 2012 zahvalil za pomoč.

Joshua bo 20. avgusta dobil priložnost, da se Oleksandru Usyku maščuje za drugi poraz v karieri in znova postane svetovni prvak.