Joshua: Proti Usyku grem na nokavt

SK Fight 6. Maj. 202213:13
Delite:
Anthony Joshua
Foto: Guliver Images

Anthony Joshua poln samozavesti pričakuje povratni obračun proti Oleksandru Usyku, ko si bo drugič v karieri poskušal povrniti težko priborjene šampionske pasove.

Oleksander Usyk je novembra leta 2021 šokiral boksarski svet, ko je po 12 rundah dominacije na stadionu Tottenhama v Londonu premagal Anthonyja Joshuo in mu odvzel naslov svetovnega prvaka po verzijah WBA, IBF, WBO in IBO.

Kdaj točno se bosta Britanec in Ukrajinec znova pomerila v ringu, še ni znano, a sodeč po zadnjih informacijah najverjetneje konec julija. Po prvotnih načrtih bi morala Joshua in Usyk v ringu “zaplesati” spomladi, vendar je prišlo do spremembe, potem ko se je Usyk vrnil v domovino ob napadu Rusije.

“V prvem dvoboju z Usykom sem želel pokazati, da lahko boksam z njim 12 rund. Šel sem na odločitev. Mislim, da je osvojil dve rundi več od mene. Tako je postal šampion,” je dejal Joshua, ki za povratni dvoboj pripravlja spremenjeno bojno strategijo: “Sedaj je moj cilj, da se vrnem k svojim koreninam in grem na nokavt. Vem, kako se počutijo moji nasprotniki, njihov duh se zlomi, ko se borijo proti meni. Točno se vidi, kako nasprotnik ‘bledi’, z vsakim udarcem vse bolj. Boksarji poskušajo ustvarjati umetnost – da udarjajo in se istočasno izogibajo udarcem. To ni moj stil. Jaz želim, da se borim od blizu in da nasprotniku čim bolj otežim življenje.”

Joshua ima v statistiki vpisanih 24 zmag (22 s KO) in dva poraza. Ob Usyku je olimpijskega prvaka iz Londona premagal samo še Andy Ruiz Jr., ki ga je nokavtiral leta 2019.

Tudi Usyk se je v Londonu ovenčal z naslovom olimpijskega prvaka, vendar ne v super-težki, temveč težki kategoriji. V profesionalni karieri še ne pozna poraza – v svojo prid je odločil vseh 19 dvobojev (13 s KO). Usyk je večino svoje kariere preživel v kategoriji cruiser, kjer je prav tako postal svetovni prvak, v težki kategoriji pa je ob Joshuoi premagal še Deereka Chisoro in Chazza Witherspoona.

Komentari

Vaš komentar