Jurišič besen kot ris: Sramota ste za šport

Drugi športi 22. Jun 202110:39 > 11:10
Uroš Jurišič pod vodstvom Dejana Zavca izboljšuje boksarsko tehniko, ki mu bo prav prišla v prihodnje tudi v MMA. Foto: Instagram/Uroš Jurišič

Minuli konec tedna je na Ptuju pod okriljem Boksarske zveze Slovenija potekala boksarska liga, na kateri je pod vodstvom legendarnega Dejana Zavca nastopil tudi naš najboljši MMA borec Uroš Jurišič. Nastop se ni končal po njegovih željah, sodniki so namreč po njegovem mnenju neupravičeno zmago dodeli tekmecu Gregorju Škrjancu.

“Treniral sem premalo, zato sem šel na izkušnje. Vedel sem, da je fizično bolje pripravljen od mene, tako da sem več stavil na kontra udarce,” je za EkipoSN povedal ljubljanski bombarder, njegov trener Mladen Frljić pa je dodal: “Kar se mene tiče, je Gregor gladko zmagal. Kar mu gre zameriti, je, da je šel nepripravljen na borbo.”

Uroš Jurišič je iskal nokavt, a Škrjanec se ni dal.

Izjave Škrjanca in Frljića razjezile Jurišiča

Jurišič je imel že po sami borbi občutek, da so ga sodniki okradli, a tega ni obešal na veliki zvon, po izjavah Škrajnca in Frljića pa se ni mogel zadržati. “Kako vas ni sram dajati izjave za javnost, bog se vas usmili,” se je na Istagramu javil Urke. “Očitno Frljić (op. p. Škrjančev trener) in Škrjanec nimata pojma o boksu. Sramota ste za ta šport. Če so te izjave posledica udarcev v glavo, vam je malce oproščeno,” je še dodal.

Dvoboj med Jurišičem in Škrjancem – ocenite sami, kdo je bil boljši:

“Še me boste videli”

Jurišič je sodeč po videu prevladoval večino dvoboja, sodniki pa so na koncu zmago po deljeni odločitvi pripisali večkratnemu slovenskemu boksarskemu prvaku, ki je kljub številnim prejetim udarcem ostal na nogah. Jurišič je mnenja, da je to zato, ker je imel več kilogramov kot on.

Urke je v MMA tepe do 77 kilogramov, s Škrjancem sta se borila v kategoriji do 91 kilogramov. “Ne glede na vse, nisem zadovoljen z nastopom, moral bi bolje od boksati. Želel sem ga nokavtirati, a očitno sem preveč nakazoval udarce. Vesel sem, da sem nastopil, veliko bom potegnil iz tega dvoboja, izkušnja mi bo prav prišla tudi v MMA, zato menim, da bom še nastopil v boksu. Pričakujte me, pripravite se na spanje. Naslednjič bo drugače,” napoveduje Jurišič.

Jurišič se je nazadnje v MMA boril januarja letos, ko je na svojem prvem nastopu v KSW po točkah klonil proti Šamilu Musejavu. To je bil za slovenskega borca prvi poraz v MMA.