Kaja Kajzer na koncu peta

Drugi športi 26. Jul 202111:55 > 12:32
Kaja Kajzer po slavju v repasažu. Foto: Guliverimage

Slovenska judoistka Kaja Kajzer se je na prvih olimpijskih igrah v karieri merila za bronasto kolajno, a po porazu proti Kanadčanki Jessici Klimkait osvojila peto mesto. Zadnji dvoboj je odločil vazari v dodatnem delu.

Nekoliko nepričakovano se je 21-letnica znašla v boju za bronasto kolajno. Po porazu v tretjem krogu je prek repasaža prišla do zaključnega boja za bron, v katerem pa je bila boljša Kanadčanka Jessica Klimkait (prva s svetovne jakostne lestvice). Kajzerjeva je po vazariju Klimkaitove zadnji dvoboj izgubila šele po podaljšku, na koncu je osvojila še vedno izvrstno peto mesto.

V kategoriji do 57 kilogramov je Kajzerjeva v prvem krogu ugnala Mongolko Sumiyo Dorjsuren. Že v osmi sekundi ji je uspel vazari, ki ga je zadržala do konca dvoboja.

V drugem krogu se je 21-letna Ljubljančanka pomerila Tajvanko Cheng-Ling Lien. Proti Azijki je bila Slovenka večji del dvoboja v podrejenem položaju, a si je kar 12 let starejša nasprotnica privoščila tri kazni. Kajzerjeva je po dolgem podaljšku napredovala v tretji krog.

Tam je bila z iponom boljša kosovska tekmica Nora Gjakova. Kajzerjeva se je tako uvrstila v repasaž. Slovenka je premagala Izraelko Timno Nelson Levy tekmovala z iponom po minuti in 45 sekundah dodatnega dela, potem ko je v rednem delu Kajzerjeva prejela dve kazni. Nato je sledil boj za bron.

Kaja Kajzer (v belem kimonu) v boju za bron s Kanadčanko Jessico Klimkait. Foto: Guliverimage

Tega je Kajzerjeva po podaljšku izgubila zaradi vazarija nasprotnice. Naslov olimpijske prvakinje v kategoriji do 57 kilogramov je na koncu osvojila Nora Gjakova (Kosovo), srebro je dobila Francozinja Sarah Leonie Cysique, bron pa sta prejeli Klimkaitova in domačinka Cukasa Jošida. 

Komentari

Vaš komentar