Kaja Kajzer na koncu peta

Drugi športi 26. Jul 202111:55 > 12:32 0 komentarjev
Kaja Kajzer po slavju v repasažu. Foto: Guliverimage

Slovenska judoistka Kaja Kajzer se je na prvih olimpijskih igrah v karieri merila za bronasto kolajno, a po porazu proti Kanadčanki Jessici Klimkait osvojila peto mesto. Zadnji dvoboj je odločil vazari v dodatnem delu.

Nekoliko nepričakovano se je 21-letnica znašla v boju za bronasto kolajno. Po porazu v tretjem krogu je prek repasaža prišla do zaključnega boja za bron, v katerem pa je bila boljša Kanadčanka Jessica Klimkait (prva s svetovne jakostne lestvice). Kajzerjeva je po vazariju Klimkaitove zadnji dvoboj izgubila šele po podaljšku, na koncu je osvojila še vedno izvrstno peto mesto.

V kategoriji do 57 kilogramov je Kajzerjeva v prvem krogu ugnala Mongolko Sumiyo Dorjsuren. Že v osmi sekundi ji je uspel vazari, ki ga je zadržala do konca dvoboja.

V drugem krogu se je 21-letna Ljubljančanka pomerila Tajvanko Cheng-Ling Lien. Proti Azijki je bila Slovenka večji del dvoboja v podrejenem položaju, a si je kar 12 let starejša nasprotnica privoščila tri kazni. Kajzerjeva je po dolgem podaljšku napredovala v tretji krog.

Tam je bila z iponom boljša kosovska tekmica Nora Gjakova. Kajzerjeva se je tako uvrstila v repasaž. Slovenka je premagala Izraelko Timno Nelson Levy tekmovala z iponom po minuti in 45 sekundah dodatnega dela, potem ko je v rednem delu Kajzerjeva prejela dve kazni. Nato je sledil boj za bron.

Kaja Kajzer (v belem kimonu) v boju za bron s Kanadčanko Jessico Klimkait. Foto: Guliverimage

Tega je Kajzerjeva po podaljšku izgubila zaradi vazarija nasprotnice. Naslov olimpijske prvakinje v kategoriji do 57 kilogramov je na koncu osvojila Nora Gjakova (Kosovo), srebro je dobila Francozinja Sarah Leonie Cysique, bron pa sta prejeli Klimkaitova in domačinka Cukasa Jošida. 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!