Kako Tyson ni zmagal?

SK Fight 30. Nov 202012:14
Jones Jr. Mike Tyson
Jones Jr. Mike Tyson

Mike Tyson je v ekshibicijskem obračunu proti Royju Jonesu Jr. ostal brez zmage, čeprav je bil statistično pa tudi "na oko" boljši od svojega nasprotnika.

Borba je bila v prvi vrsti humanitarne narave, zato tudi sodniki ob ringu (za razliko sodnika v njem) niso bili profesionalci. Točke so delili nekdanja boksarska prvakinja Christy Martin ter dva nekdanja prvaka Chad Dawson in Vinny Pazienza.

Če pogledamo golo statistiko, potem bi moral Tyson gladko zmagati. Zadel je 64 udarcev, od tega 35 v telo oziroma enega više od celotnega števila udarcev Jonsa (34, štiri v telo). Vse to je Tysonu uspelo v občutno manj poizkusih: 193:236.


A ne glede na statistiko, se je borba končala brez zmagovalca. Samo Martinova je borbo točkovala v korist Tysona, Dawson je presodil neodločeno, medtem ko je Pazienza kot zmagovalca vpisal Jonesa. Zanimivo, da niti eno rundo ni točkoval v korist Tysona, vse so bile na strani Jonesa ali pa neodločene.

Čeprav je bila borba ekshibicijska, kot smo zapisali že v uvodu, so se hitro pojavile govorice, da je bil razplet dvoboja dogovorjen, ter da bi moral biti Tyson tisti, ki je zmagal. Iron Mike je nekaj trenutkov po koncu borbe že zahteval povratni dvoboj in zanimivo bo videti, ali se bosta super veterana še enkrat pomerila v ringu …

Komentari

Vaš komentar