Kubanec šokiral svet, legendarni Pacquiao predal pas

Drugi športi 22. Avg 20218:32 > 8:32
Manny Pacquiao je klonil še osmič v karieri. Foto: AP Photo/John Locher

Legendarni boksar Manny Pacquiao je ponoči v Las Vegasu presenetljivo izgubil proti Kubancu Yordensisu Ugasu. Kubanec je slavil po enotni sodniško odločitvi (116:113, 116:113 in 115:113) in si okoli pasu prvič nadel pas svetovnega prvaka v veltrski kategoriji različice WBA (super).

Čeprav ima PacMan že 42 let, je dvoboj v areni T-Mobile odlično odprl, a sedem let mlajši Kubanec je zdržal vse napade Filipinca in tehtnico v kasnejših rundah obrnil sebi v prid.

“Težko se je bilo prilagoditi na njegov stil boksa. To mi je predstavljajo težavo,” je po izgubi šampionskega pasu dejal boksarski veteran, za katerega je bila to že neverjetna 72 borba v karieri. Nanizal je 62 zmag, Kubanec pa mu je prizadejal osmi poraz.

Prihodnost?

Pacquiao o prihodnosti ni govoril. “Najprej bi se rad malce spočil,” je želel hitro zaključiti z intervjujem po bolečem porazu.

Na vprašanje, ali je zdaj končno čas za lov na predsedniški stolček Filipinov, pa je odvrnil, da to ni vprašanje za v ring. “Rad bi čestital Ugasu za zmago, bomo videli, kaj bi prinesel naslednji dan,” je še sklenil.

Ugas je na svojem 31 dvoboju prišel do 27 zmage, ima štiri poraze. To je bila njegova tretja borba za šampionski pas. Na prvih dveh sta mu slavje in naslov svetovnega prvaka preprečila ameriška boksarja Shawn Porter in Emanuel Robles.

Komentari

Vaš komentar