Mayweather in Vladimir Kličko nova člana boskarskega hrama slavnih

Drugi športi 16. Dec 202011:11 0 komentarjev
Foto: Getty Images

Boksarska velikana Vladimir Kličko, nekdanji svetovni prvak v težki kategoriji, in Američan Floyd Mayweather, nekdanji svetovni prvak v petih različnih kategorijah, bosta po poročanju nemške tiskovne agencije DPA sprejeta v boksarski hram slavnih.

Vladimir Kličko se bo tako pridružil svojemu bratu, ki je že bil sprejet v hram legend v Canastoti v ameriški zvezdni državi New York. Vladimir in Vitalij sta dolga leta vladala v težki kategoriji. Prav Vladimirju še vedno pripada absolutni rekord za najdaljše obdobje, ko je en šampion nosil pas svetovnega prvaka. Ukrajinski šampion je bil svetovni prvak kar 12 let in dva dneva.

V hišo slavnih bo vstopil tudi Floyd Mayweather, najbogatejši boksar vseh časov, ki na 50 dvobojih v poklicni karieri ni niti enkrat izgubil.

Oba šampiona sta se upokojila leta 2017. Kličko se je upokojil po izgubljenem dvoboju s trenutnim svetovnim prvakom po različici WBA, WBA in IBF Anthonyjem Joshuo, Mayweather pa po zmagi nad Ircem Connorjem McGregorjem, ki je sicer zvezdnik mešanih borilnih veščin.

Kot zanimivost lahko dodamo, da bo v hram slavnih vstopila tudi Laila Ali, hčerka legendarnega Muhammada Alija, ki je bila v svoji karieri na 24 nastopih nepremagana.

Christian Petersen/Getty Images
Richard Heathcote/Getty Images

Novi člani bodo v hram uradno sprejeti junija prihodnje leto.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!