Na listi za odstrel tudi brata Kličko

SK Fight 4. Mar 20227:31 > 9:24 1 komentar
Vitalij Vladimir Kličko
Foto: xSergxGlovnyx

Vojna vihra v Ukrajini se nadaljuje. Med najvidnejšimi Ukrajinci, ki pozivajo k prekinitvi ognja, sta tudi slovita brata Kličko, ki naj bi se ob ukrajinskem predsedniku Volodimirju Zelenskemu znašla na ruski listi za odstrel.

Kot poroča britanski The Times je ruski predsednik Vladimir Putin sestavil likvidacijski spisek vodilnih ljudi Ukrajine. Ob samem političnem vrhu naj bi se na listi za odstrel znašla tudi nekdanja boksarska šampiona Vitalij Kličko in njegov mlajši brat Vladimir.

Isti vir dodaja, da je v namen izpolnitve naloge v Kijev že prispela večja skupina, ki šteje 400 plačancev. Šlo naj bi za skupino “Wagner Group” v lasti Jevgenija Prigožina, sicer enega od najbližjih sodelavcev Putina.

“Wagner Group, privatna policija, ki jo vodi eden od najbližjih sodelavcev predsednika Putina in ki deluje kot državni organ, je s plačanci priletela iz Afrike pred petimi tedni. Glavna naloga je obglaviti vlado Zelenskega v zameno za lep finančni bonus,” so zapisali pri The Times.

Vitalij je osmo leto župan Kijeva, kar po mnenju Putina predstavlja dovolj veliko nevarnost, medtem ko je njegov brat Vladimir v zadnjem času med osrednjimi aktivisti, ki bodri svoje rojake in jih poziva k obrambi pred napadalci iz Rusije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje