Neverjetna pot Furyja: Ob rojstvu je tehtal samo 450 gramov

SK Fight 6. Maj 202214:12 0 komentarjev
Tyson Fury
Foto: Reuters/Andrew Couldridge

Tyson Fury je pred kratkim šele kot drugi svetovni prvak v boksu v težki kategoriji kariero sklenil brez enega samega poraza. Kar ni uspelo niti Muhammadu Aliju, Mikeu Tysonu, Evanderju Holyfieldu, Lennoxu Lewisu, Vladimirju Kličku in ostalim velikanom "plemenite veščine", je uspelo Britancu in pred njim legendarnemu Rockyu Marcianu.

V kolikor bo Tyson Fury držal besedo in se res ne bo vrnil v profesionalni ring, bo v zgodovino odšel kot eden najboljših in najuspešnejših boksarjev v težki kategoriji vseh časov.

Čeprav v njegovi karieri ni manjkalo vzponov in padcev predvsem v zasebnem življenju, je Britanec v ringu svoje delo opravil brezhibno.

V statistiko je vpisal 32 zmag in neodločen izid (prva borba proti Deontayju Wilderju). Kot že omenjeno, pa je zanimivo tudi zasebno življenje boksarja, ki je ime dobil po Miku Tysonu. Fury je že ob rojstvu pokazal trdoživost, saj je na svet prišel tri mesece prezgodaj in tehtal vsega 450 gramov.

“Zdravniki so mi dejali, da nima veliko možnosti, da bo preživel. Na isti način sem izgubil dve hčeri, ki sta se prav tako rodili prezgodaj,” je pred časom v enem od intervjujev razkril Furyjev oče John.

Šolo zapustil pri 11-letih

Navkljub črnogledim napovedim, je Fury dobil svojo prvo življensko bitko in preživel, kar je bil samo začetek zanimive zgodbe. Rojen v družino “irskih popotnikov” (tradicionalna irska etno skupina) je šolo zapustil pri vsega 11-letih, že leto dni prej pa je pod vodstvom očeta začel trenirati boks.

Soprogo spoznal pri rosnih 17-letih

Podobno kot boks je ena od stalnic v življenju Tysona Furyja tudi njegova boljša polovica Paris, ki jo je spoznal pri 17-letih, medtem ko je bila Paris še dve leti mlajša. Tyson in Paris sta si večno zvestobo obljubila leta 2008 in imata danes šest otrok – po tri hčere in sinove.

Tyson in Paris želita nadaljevati tradicijo, zato sta svojim otrokom omogočila, da hitro zapustijo osnovno raven šolanja. “Šolo končujemo v zgodnji fazi. Želim prenesti tradicijo v 21. stoletje. Venezuela (Furyjeva hči) je zapustila šolo, medtem ko so ostali nadaljevali s šolanjem. Tyson želi, da bi nadaljevali izobraževanje, vendar to enostavno ni del naše kulture,” je v enem od intervjujev danes vse prej kot običajno spoprijemanje s šolanjem svojih otrok pojasnila Paris. Ob tem je potrebno dodati, da otroci zaradi zakonov šolanja ne bodo opustili v celoti, temveč bodo z njim nadaljevali od doma.

Fury kot pravi Anglež ne obožuje samo boksa, temveč tudi nogomet. Je strasten navijač Manchester Uniteda in angleške reprezentance.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!