Po sledeh kaosa: “Ljudje so bežali za življenje”

SK Fight 21. Mar 20229:49 0 komentarjev
Badr Hari
Foto: Guliver Image

Minuli konec tedna je ponudila kopico zanimivega dogajanja v borilnih športih, a na žalost je največ govora o incidentu na tribunah v belgijskem Hasseltu oziroma tamkajšnji Trixxo Areni na Glory 80.

Ljubitelji stand-up borilnih veščin so z nestrpnostjo pričakovali prvi borilni spektakel največje svetovne kickboks organizacije Glory v letu 2022. Vodilni možje so obljubljali spektakel, na koncu pa dobili incident, ki se enostavno ne bi smel zgoditi.

Vse skupaj se je začelo po koncu druge runde predzadnje borbe večera med Badr Harijem in Arkadiuszom Wrzosekom. Maročan se je po dobrem začetku znašel v težavah po natančnem udarcu Poljaka s kolenom v njegovo brado, a uspel dočakati konec runde. Pred začetkom tretje in odločilne so organizatorji potrebovali občutno preveč časa pred nadaljevanjem, kar je temperaturo v dvorani privedlo do vrelišča. Ko so organizatorji po približno desetih minutah sporočili, da zaradi varnostih vseh v dvorani z borbo ne bodo nadaljevali, se je začel vsesplošni kaos. Na eni strani so bili navijači Harija, na drugi pristaši Wrzoseka, rezultat pa množičen pretep, kjer se ni vedelo, kdo pije in kdo plača. Po nekaj minutnem divjanju so se razmere le uspele umiriti, organizatorji pa se samo boginji sreče lahko zahvalijo, da se nihče ni huje poškodoval.

Da so bile razmere resnično kaotične, pričajo tudi besede hrvaškega borca Antonio Plazibata, ki je Glory 80 spremljal iz prve vrste. “Pretep na tribunah – Poljaki in Maročani. Ljudje so začeli bežati za življenje. Vse je končano in končan je šov. Badr in Wrzosek ne bosta nadaljevala, borbe med Jamalom (Ben Saddikom) in Rigtersom sploh ne bo. Vsi gredo domov in to je to,” je na Instagramu zapisal Plazibat.

Glory bo sprožil svojo preiskavo

Dan po incidentu so se oglasili tudi iz Gloryja, kjer vse skupaj močno obžalujejo. Krivdo za izbruh vsesplošnega pretepa so pripisali “skupini posameznikov, ki se je dogodka udeležila s slabimi nameni”. V zaključku so še zapisali, da je “bila varnost nastopajočih in gledalcev za njih vedno na prvem mestu,” in ob tem dodali, da bodo sprožili svojo preiskavo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!