Po Vladimirju Kličku bo orožje pograbil tudi brat Vitalij

SK Fight 25. Feb 20228:45 > 8:50 3 komentarji
Vitalij Kličko
Vitalij Kličko (Foto: Guliverimage)

Nekdanji boksarski šampion in župan Kijeva Vitalij Kličko je sporočil, da se bo pridružil bratu Vladimirju v boju proti ruski invaziji Ukrajine.

Nekdanji boksarski svetovni prvak v težki kategoriji Vitalij Kličko se bo pridružil svojemu bratu v boju proti ruskim oboroženim silam, ki so v četrtek napadle Ukrajino.

“Nimam druge možnosti, to moram storiti. Boril se bom,” je sporočil 50-letni Vitalij Kličko, ki je župan ukrajinske prestolnice postal pred osmimi leti. “Verjamem v Ukrajino, verjamem v svojo državo in ljudi,” je pristavil in poudaril, da je ključnega pomena predvsem dobro sodelovanje mestnih oblasti s policijo in vojsko, s katero morajo svojim meščanom zagotoviti elektriko, plin in vodo.

Vitalij bo šel tako po stopinjah svojega brata Vladimirja Klička, ki se je ukrajinski vojski pridružil v začetku meseca. “Ukrajinci smo močan narod, ki hrepeni po suverenosti in miru. Smo ljudje, ki Ruse vidijo kot brate. Vemo, da si v resnici ne želijo vojne. Ukrajinci smo izbrali demokracijo, ki pa je lahko zelo krhka. Ne more se braniti sama in potrebuje voljo ljudstva. Ni demokracije brez demokratov,” je v četrtek sporočil Vladimir Kličko.

Kot poroča Guardian je iz Ukrajine doslej zbežalo že okoli 100.000 ljudi, spopadi med domačimi in ruskimi silami pa so zaenkrat terjali najmanj 100 žrtev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje