Vse nared za šok na Poljskem: slovenski Pitbull že voha kri

Drugi športi 4. Jun 202112:45 > 12:50
Na Poljskem nihče ne računa na slovensko borko Moniko Kučinič, a dejstvo je, da ne vedo, kaj jih čaka. Foto: Instagram

V soboto zvečer bo v Gdansku na Poljskem na sporedu borilni spektakel KSW 61, del katerega bo prvič tudi slovenska predstavnica Monika Kučinič. Brezkompromisna slovenska borka, ki ne pozna strahu, se bo v svojem drugem nastopu v MMA udarila z domačinko Karolino Owczarz, ki je pod hudim pritiskom, saj se vrača po porazu. Slovenska borka na drugi strani nima ničesar za izgubiti, a vseeno Pitbulla zanima le zmaga. Vseeno na kakšen način.

Za borko iz Senovega bo to krstni nastop v tej najmočnejši evropski MMA organizaciji, a glede na to, da je v pripravah na dvoboj šlo vse po planih, že komaj čaka na soboto. “Počutim se odlično. Za mano so izjemne priprave, zato sem res stoodstotno pripravljena. Vse je šlo po načrtih, komaj čakam na dvoboj, da vsem pokažem česa sem sposobna,” hitro pove plavolasa borka, ki je v preteklosti blestela kickboksu in tajskem boksu.

Ugaja ji, da je Poljakinja favoritka

Monika je v svetu mešanih borilnih veščin je sveže ime. Prvič je v MMA nastopila januarja lani na WFC, ko je bila po enotni sodniški odločitvi boljša od Francozinje Jennifer Trioreau. Odtlej se zaradi vseh ukrepov v času pandemije ni več borila, a sama meni, da to ni nikakršna slabost. Zaradi vsega tega, kar se je dogajalo, je le še bolj motivirana in lačna uspeha.

Na Poljsko ni šla po nič drugega kot zmago. “Obljubljam, da bo pestro in bo prava vojna,” poudarja in doda, da je ne moti, da je Poljakinja tista, ki je velika favoritinja.

“Karolina velja za favoritinjo, a me to ne moti, mogoče mi celo paše. Dejstvo je, da me ne poznajo, ne vedo, kaj jih čaka,” še doda Monika.

Kdo je Karolina Owczarz:

Gre za poljsko borbo, na katero KSW polaga veliko upov. Promovira jo spredaj in zadaj, zato so naredili vse, da se po bolečem novembrskem porazu proti rojakinji Justyni Habi vrne na zmagovalna pota. Po tistem bolečem porazu je povsem spremenila življenje.

Karolina se bo prvič borila v slamnati kategoriji:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Karolina Owczarz (@kowczarz)

Način treninga in način življenja in tudi težnostno kategorijo. Iz 57 kg je šla v kategorijo do 53 kg. Zamenjala je tudi klub in mesto. “Imam občutek, da se moja kariera začenja povsem od začetka,” je dejala v predstavitvenem dvoboju Karolina, a vprašanje je, če so ji organizatorji res naredili uslugo, ko so ji za nasprotnico izbrali slovenskega Pitbulla.

Karolina ima na štirih dvobojih tri zmage in poraz. Dve zmagi je dosegla s prekinitvijo na tleh, kar bi lahko bilo veliko orožje proti Slovenki, a tudi Monika poudarja, da ji je vseeno, kje bo potekala borba in da je pripravljena na vse.

Roj: Pripravljena je tako fizično kot psihično

V uspeh na KSW 61 je prepričan tudi njen trener Denis Roj: “Kot je dejala Monika, ne poznajo nas, kar je za nas velika prednost. Videli so tisti dvoboj v Tivoliju, a v zadnjem letu in pol smo delali drugače kot do zdaj. Monika je pripravljena na vse, na borbo tako stoje kot na tleh, na tri runde vojne. Pripravljena je tako fizično kot psihično, kar je tudi zelo pomembno.”

Monika in Denis sta odločena, da šokirata Poljake:


Kučiničeva, ki sliši tudi na imel Pitbull, je priznala, da bo ostala zvesta sama sebi, da se bo strgala z verige in nasprotnico povozila kot kombajn. Vsem skupaj ne oporeka niti Roj. “Želja je, da se začne dvoboj z glavo, da se malo potipa, kaj in kako, nato pa je tudi navodilo, če zavoha kri, če začuti ranljivost nasprotnice, naj gre na polno in zaključi borbo.”

Štirje nastopi štirje porazi, Monika odločna za obrne krivuljo

Monika je peta slovenska predstavnica, ki bo nastopila v KSW. Pred njo so svojo srečo preizkusili tudi Bojan Kosednar, Marko Drmonjič, Lemmy Krušič in tudi Uroš Jurišič. Prav vsi so svojo prvo borbo izgubili.

Monika Kučinič bi lahko postala prva Slovenka z zmago v KSW. Foto: Instagram

“Mislim, da je čas, da enkrat tudi eno dekle pokaže, da Slovenci na velike dogodke, kot KSW vsekakor je, ne hodimo le po poraze. Monika je povsem brez pritiska, na Poljsko sva prišla po zmago, povsem drugače pa pri Poljakinji, ki se vrača po porazu. Prvi se bori v kategoriji do 53 kilogramov. Vse je nared, da se šokira Poljake,” še pove Roj.

Celoten spored KSW 61: