Tehtanje, da te kap, Avstralka (spet) navdušila navijače

Ostali športi - video 25. Mar 202217:13 > 17:17 1 komentar
Ebanie Bridges je izjemna boksarka. Na osmih borbah je izgubila le enkrat, pa še to zelo tesno - po sodniški odločitvi. Foto: Reuters/Craig Brough

Ebanie Bridges je pred najpomembnejšo borbo kariere, v soboto se bo namreč z Argentinko Maria Cecilia Roman v Leedsu udarila za naslov svetovne prvakinje v bantamski kategoriji po verziji IBF, ponovno navdušila na uradnem tehtanju. Avstralka je tokrat oblekla prosojno spodnje perilo in poskrbela za vnovično eksplozijo na družbenih omrežjih.

The Blonde Bomber, po slovensko plavolasa bombarderka, ki je med drugim tudi učiteljica matematike, je znana po tem, da na tehtnico pred borbo stopi v seksi spodnjem perilu. Vedno izbere drugo barvo, drug vzorec čipke, tokrat pa je za spodnji del kompleta izbrala prosojno različico in vnovič poskrbela, da se trenutno na družbenih omrežjih govori le o tem.

“Vam je všeč, ok, to je zdaj za nami, čas je za osvojitev pasu,” je na Twitterju svoje navijače vprašal izkušena 35-letna boksarka.

Na očitke se požvižga

Mnogi ji očitajo, da goloto izkorišča za večjo gledanost in zaslužek, a sama se na to požvižga. “Golote ne izkoriščam za večjo gledanost, uporabljam le sebe, če sem seksi, to ni moja težava,” je dejala za britansko spletno stran i.

“Lepo je biti ženska v boksu, niso potrebne le mišice. Zdaj punce nosijo ‘make up’ in se lepo oblečejo. Razbila sem stereotipe in ponosna sem na to,” dodaja.

Navijači jo obožujejo

“Samo zato, ker sem plavolaska in imam veliko oprsje še ne pomeni, da ne znam boksati,” pravi navijači Leeds Uniteda, ki je na Otoku prava zvezda. Ljudje jo prepoznajo na vsakem koraku. “Noro je, dobil sem res lep sprejem, obljubljam, da se jim bom odložila tudi v ringu,” je še sklenila Avstralka.

Za Ebanie Bridges, ki je med profesionalkami debitirala šele leta 2019, bo to deveti dvoboj. Prvič se bo borila za svetovni naslov proti izjemni, 39-letni Argentinki Marii Cecillii Roman, ki že od leta 2014 ni izgubila nobene borbe. Nanizala je kar 14 zaporednih zmag. Petkrat je tudi ubranila svetovni naslov.

Ko si nadene rokavice, začne pokati. Foto: Reuters/Andrew Boyers

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje