Tega ni nihče pričakoval

SK Fight 6. Mar 202210:01 0 komentarjev
Foto: Steve Marcus/Las Vegas Sun via AP

V glavni borbi večera na UFC 272 navijači kljub velikim pričakovanjem niso prišli na svoj račun. Dvoboj se ni končal predčasno, a dvomov o zmagovalcu ni bilo. Colby Covington je s 49:46, 50:44 in 50:45 po točkah zanesljivo ugnal rojaka Jorgeja Masvidala.

#related-news_0

Covington je proti nekdanjemu cimru in prijatelju iz ekipe Top Teams, kjer je svoj čas treniral tudi slovenski borec Uroš Jurišič, prevladoval v rokoborbi in kljub temu, da je Masvidal rivala enkrat lepo zadel in mu zamajal kolena, dvomov o zmagovalcu nikoli ni bilo.

“To ni bila moja najboljša predstava,” kljub ugodnemu rezultatu ni bil zadovoljen Covington.

“V zadnjih dneh je bilo zelo čustveno. Veliko je bilo izrečenega. Svoj čas je bil Jorge moj res dober prijatelj. Čustvom sem dovolil, da nisem bil na svojem nivoju, a vseeno sem dominiral celotno borbo,” je še dodal.

Masvidal je imel nekaj dobrih momentov le v drugi in četrti rudni, drugače pa je vseskozi prevladoval Covington in z dobro rokoborbo nadzoroval borbo. Le malo je bilo takih, ki je napovedal tak razplet, vsi so pričakovali krvavo borbo in predčasen zaključek, a od tega ni bilo nič.

Masvidal: Nisem bil pravi

“Nisem bil pravi,” je porazu priznal Masvidal. “Utrujen sem bil, tudi on je bil, moral bi izkoristiti svoje priložnosti,” je še skomignil Masvidal, ki se tudi po dvoboju ni nehal kregati z rojakom.

“Pred dvobojem je ta idiot govoril o mojih otrocih. Če ga bom videl na ulici, bom naredil vse, da mu zlomim čeljust,” je še zavpil razočarani borec.

Covington si je za naslednjega tekmeca zaželel Dustina Poirierja. “Ti si naslednji, se vidiva kmalu.” Zdaj sta na potezi UFC in seveda Diamant, a mislimo, da težav ne bo in se bodo hitro dogovorili.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!