“Vsi so enkrat dobili batine, tudi Khabib”

SK Fight 1. Apr 202214:46 > 15:04 0 komentarjev
Khabib Nurmagomedov
Foto: AP Photo/John Locher

Čeprav je kariero sklenil z brezmadežno statistiko (29-0), uveljavljeni MMA trener Firas Zahabi ne dvomi, da je tudi Khabib Nurmagomedov, kot vsi ostali, vsaj enkrat dobil poštene "batine".

Firas Zahabi, prvi človek Tristar Gyma, meni, da je bil Khabib Nurmagomedov v profesionalnem ringu tako dominanten zaradi velikega števila amaterskih borb, preden se je odločil za preskok med “velike fante”.

“Ni res, da Khabib ni nikoli dobil batin. Samo tega nismo imeli prioložnosti videti, kajti preden je postal profesionalec, je imel veliko amaterskih borb. Veliko profesionalcev danes prehitro odhaja med profesionalce. Prehitro in prezgodaj. Toda borci kot je Khabib so imeli na stotine amaterskih dvobojev. Kar se tiče GSP-ja (Georges St-Pierre), niste videli, kaj vse je pretrpel, predvsem v amaterski karieri. Jon Jones je imel nekoč polovičen uspeh v rokoborbi. En dvoboj bi zmagal, drugega izgubil. Niso bili oni zvezde od začetka” je med gostovanjem v Blood Brothers Podcastu dejal Zahabi.

Khabib je profesionalno kariero končal brez poraza, po koncu športne poti pa se popolnoma osredotočil na vodenje svoje MMA organizacije Eagle Fighting Championship (EFC).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!