Zuckerberg vs. Musk? Zakaj pa ne.

SK Fight 26. Jun 202313:13 0 komentarjev
Dana White
Foto: AP Photo/Gregory Payan

V zadnjih dneh je bilo natipkanih nemalo vrstic glede morebitne borbe dveh super bogatašov Marka Zuckerberga in Elona Muska. Predsednik UFC-ja Dana White je mnenja, da gre za borbo, ki jo nihče ne bi želel zamuditi.

Zgodba se je začela pred dnevi, ko je Elon Musk (lastnik družb Space X, Tesla in Twitterja) na Twitterju zapisal, da je “pripravljen na boj” z Markom Zuckerbergom, ki je ustanovil Facebook in Instagram. Kmalu se je oglasil še Zuckerberg, ki je ponudbo Muska sprejel in mu sporočil, da čaka na lokacijo dvoboja.

Kasneje se je v “obračun tehnoloških miljarderjev” hitro vključil tudi predsednik UFC-ja Dana White, ki je sicer pred časom dejal, da takšne borbe ne bomo gledali v oktagonu, a nato “obrnil ploščo” z besedami, da to še zdaleč ni borba brez športne vrednosti, ki samo privlači pozornost.

“To ni lažna borba. Lažna borba je, ko MMA borci odhajajo v boks, da jih tam razbijejo. To smo že večkrat videli in vemo, kako se zgodba vselej konča. To je borba med dvema najpomembnejšima in najbogatejšima človekoma na svetu. Kdo bo zmagal? Kdo je to že videl? Nihče! Prav tako gre za borbo, ki jo bodo gledali vsi. Jaz rad organiziram velike borbe, ki jih vsi želijo videti. To je največja takšna vseh časov,” je prek Instagrama sporočil White in na ogenj prilil še nekaj dodatnega olja …

Po nedavni lestvici Forbesa je Musk drugi najbogatejši človek na svetu, medtem ko je Zuckerberg zasedel “šele” 16. mesto. Je pa zato slednji veliko izkušenejši v svetu borilnih veščin, saj že nekaj let trenira MMA, pred časom je zmagal tudi na turnirju v ju-jitsuju. Musk na drugi strani pravi, da se praktično nikoli ne ukvarja s športom, razen ob igranju s svojimi otroci.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!