Če bi bil mlajši, bi tudi sam stopil na igrišče

Odbojka 11. Sep 20221:02 0 komentarjev
Foto: FIVB

"Italija je boljša, ker ni delala napak, mi smo bili v tem elementu veliko boljši od njih. Govorili smo o tem, da moramo z Italijani igrati tudi dolge točke in jih ne dosegati na silo," je po porazu v polfinalu svetovnega prvenstva povedal slovenski selektor Gheorghe Cretu. Italijani so bili v vseh treh nizih za kanček boljši in zasluženo napredovali v finale, kjer jih čaka obračun z domačinko Poljsko, Slovenci pa bodo ob 18. uri proti Braziliji lovili bron.

Že pred tekmo se je vedelo, da igrajo Italijani morda najboljšo odbojko na turnirju in da bo zelo težko, a slovenski selektor je dobil občutek, da so Slovenci pokazali manj kot so sposobni. “Vse skupaj je bilo kar malce čudno, še nikoli prej nismo toliko grešili v napadu,” se je čudil romunski trener na slovenski klopi Gheorghe Cretu, a isti sapi tudi pohvalil izbrance.

Kljub 20 napakam v napadu niso bili daleč. Večkrat so Italijane tudi ujeli, kar je sposobnost velikih ekip. “V vseh nizih smo jih po zaostanku, ki smo si ga nabrali, ujeli. To ni lahko, a nam je uspelo. Na trenutke smo z njimi igrali povsem enakovredno in to je tisto, kar želim od njih. Želim, da ves čas verjamemo, da so tega sposobni in ne izgubijo upanja. Slovenija mora igrati skupaj, kot eno, in ne individualno,” je še dodal.

Vrhunci tretjega niza:

Po tekmi so bili fantje vidno poklapani, Cretu pa jih je po težkem porazu bodril, saj turnirja še ni konec: “Po porazu sem jim povedal, da smo tukaj, da zmagamo. V nedeljo nas čaka nova težka tekma, veliko je še na kocki, bronasto odličje na svetovnem prvenstvu. Hitro se bomo morali pobrati in spet igrati odbojko, ki jo znamo in smo jo že prikazali na tem turnirju.”

Foto: FIVB

“Igranje z Brazilci je prestiž”

Slovenci se bodo v nedeljo ob 18. uri v tekmi za 3. mesto udarili z veliko Brazilijo. “Gre za ekipo, ki je osvojila vse. Igranje s tako ekipo je prestiž in večje motivacije za igralce ne more biti. Če bi imel 25 let manj, bi v nedeljo tudi sam stopil na igrišče. Malce se šalim, a gre za tekmo, ki se je ne igra vsak dan. Verjamem v fante, da imajo kakovost, da premagajo velikega tekmeca,” pred obračunom s trikratnim svetovnim prvakom povedal romunski strokovnjak.

Tine Urnaut: Kakovost je bila na njihovi strani

“To je nivo igre, o katerem sem govoril pred turnirjem. Italijani imajo to osnovno igro na velikem višjem nivoju. Veliko bolje so odigrali točke na nasprotnikov servis. Tukaj so nas res zasenčili, v ostalih stvareh niti nismo bili veliko slabši, saj smo jih tudi mi na trenutke spravili v težave predvsem na servisu,” je selektorja dopolnil tudi kapetan Tine Urnaut.

Foto: FIVB

Slovenski vodja na igrišču je priznal, da bod takim pritiskom na tem turnirju še niso bili: “Tako v Ligi narodov kot tekom tega turnirja nismo bili pod takim pritiskom. Italijani so si tudi po težkem sprejemu, idealno podali in lahko odigrali. Kakovost je bila na njihovi strani. Občutek imam, da smo jih celotno srečanje lovili in ko ima ekipa dve, tri točke prednosti, je veliko lažje igrati. Glavna razlika je bila njihov napad in igra na naš servis.”

Vrhunci drugega niza:

Vrhunci prvega niza:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!