Logistične težave zaznamovale prihod Slovencev v Katovice

Odbojka 9. Sep 202221:14 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Slovenski odbojkarji so danes opravili prvi trening v dvorani Spodek v Katovicah, kjer se bodo jutri ob 21. uri v polfinalu svetovnega prvenstva pomerili proti favorizirani Italiji.

Polfinalni dvoboj med slovensko in italijansko vrsto bo repriza lanskega finala evropskega prvenstva, ki sta ga ekipi odigrali prav v Katovicah. A če sta zaradi tega tako mesto kot dvorano Slovencem že dobro poznana, pa je bila pot iz Ljubljane vse prej kot rutinska.

Zanjo so namreč porabili precej več časa, kot so sprva načrtovali. Ravno v času njihovega prihoda se je namreč nad Katovicami in tamkajšnjim letališčem razbesnelo močno neurje, zaradi velike nevarnosti udara strele, pa  so morali posledično v letalu čakati kar tri ure. A njihovih logističnih težav s tem še ni bilo konec, saj so se z njimi zopet spopadli tudi danes, ko so na poti na trening padli v hudo prometno konico, zaradi česar je bilo zamaknjeno tudi njihovo druženje s sedmo silo.

Cretu v iskanju ravnovesja

A kljub naštetim nevšečnostim to ni pokvarilo dobrega vzdušja v slovenskem taboru, ki je v celoti osredotočeno na sila pomembno sobotno tekmo.

“Najprej moramo pripraviti naše igralce, ki morajo biti osredotočeni na našo igro. Če preveč razmišljaš o nasprotniku, te to lahko včasih odnese v napačno smer. V pripravah na tekmo vedno iščem ravnovesje. Obe ekipi imata svoje prednosti, saj je v obeh reprezentancah več igralcev, ki lahko odločilno vplivajo na potek tekme. Morali bomo biti pametni in te ključne igralce uporabiti v pravem trenutku, da bomo en korak pred nasprotnikom,” je prepričan Romun na klopi Slovenije Gheorghe Cretu.

Foto: Aleš Oblak

Pred selektorjem Slovenije in njegovimi pomočniki bo zelo zahtevna naloga, saj se Italija ponaša s plejado izvrstnih posameznikov, ki lovijo sploh prvi finalni nastop na mundialu po letu 1998.

V prvi vrsti velja omeniti komaj 20-letnega sprejemalca Alessandra Michieletta in podajalca ter najkoristnejšega posameznika na zadnjem prvenstvu stare celine Simona Giannellija, pozabiti pa ne gre niti na korektorja Jurija Romana in izkušenega srednjega blokerja Simoneja Anzanija.

Ob tako kakovostnem igralskem kadru ne čudi, da zahodni sosedi v dvoboj s Slovenijo vstopajo kot še neporaženi na tem prvenstvu. Zmagovalnega recepta pa proti njim v četrtfinalu niso našli niti olimpijski prvaki Francozi.

“To da Italijani na prvenstvu še niso izgubili, nam ničesar ne pove. Videli smo, da so se proti Franciji dokaj namučili in da se lahko igra z njimi, če na njih dobro pritisneš in igraš svojo igro. V tem ritmu je treba zdržati do konca. Tudi mi smo že pokazali, da zmoremo. S pravo energijo lahko odločimo tekmo v svoj prid,” samozavestno zatrjuje eden najizkušenejših slovenskih reprezentantov Alen Pajenk.

Velja spomniti, da to ne bo prvi letošnji dvoboj med obema reprezentancama, saj sta se ti pomrili že v ligi narodov. Na turnirju na Filipinih so Slovenci izgubili z 0:3, a pri tem velja dodati, da so nastopili močno oslabljeni, saj v ekipi ni bilo kapetana Tineta Urnauta, Dejana Vinčića in Klemna Čebulja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!